Se også
Aftensmad
Asiatisk inspirerede dumplings
Dumplings er små dejpakker med lækkert fyld. Hvis du savner lidt variation i aftensmaden, skulle du overveje at prøve kræfter med disse lækre asiatisk inspirerede dumplings.
af Carsten Kyster.
29.04.2014
Foto: Columbus Leth.
Hvis du har rejst i Østen, er du helt sikkert også stødt på dumplings - de små lækre pakker med indbydende fyld. Det er en asiatisk ret, der minder lidt om forårsruller. Dumplings kan nydes som let hovedret, men egner sig også fint sammen med ris eller i en suppe som garniture. Vi viser dig, hvordan du laver dem - trin for trin!
4 personer
Ingredienser
- 20 g ingefær
- 100 g tigerrejer uden skal
- 200 g hakket svine- eller kyllingekød
- 2 spsk. sojasauce
- 1 tsk. sesamolie, kinesisk
- 1-2 knivspids hvid peber
- 1 pakke dumplingplader (wontondej)
Tilbehør
- 200 g bokchoy eller kinakål
- 4 stængler kinesisk purløg eller almindelig purløg
- Sojasauce
- Sesamolie
Sådan laver du dumplings
- Skræl og snit ingefær i strimler, og hak den fint. Hak også rejerne fint.
- Bland det hakkede kød med ingefær, rejer, soja, kinesisk sesamolie og hvid peber.
- Læg dumplingpladerne ud på et skærebræt, og kom 1 stor teskefuld fars i midten af hver plade. Pensl med lidt vand omkring fyldet. Fortsæt, til der ikke er mere fyld.
- Kom dine dumplings i en dampkurv, som du sætter over vand i en gryde eller en wok, og damp dem i 3-4 minutter. Du kan også koge de små dumplings i vand i cirka 3 minutter. Anret dumplingerne på små tallerkener med snittet bokchoy, purløg, sojasauce og lidt sesamolie. Ingredienserne kan du få hos en asiatisk købmand.