Se også
Aftensmad
Asiatisk andesuppe
Når andestegen er skåret ud i pæne stykker juleaften, sidder der stadig en god del kød tilbage på skroget. Pil det af, og brug det som fyld i en kraftfuld suppe en af de efterfølgende dage.
Af Inge Skovdal og Lena Staal. Foto: Lena Staal og Maria Fabricius Tegner/skovdalnordic.com.
24.11.2022
Det skal du bruge
- 300 g stegt andekød (f.eks. fra juleaftens andesteg)
- 1½ l grøntsagsbouillon
- 2 cm frisk ingefær
- 1 stjerneanis
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 rødløg
- 3 forårsløg
- 150 g risnudler
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. stødt chilipulver
- 2 håndfulde bønnespirer
- 1 håndfuld koriander
Andesuppe med nudler
Sådan gør du
- Lav trevler af det stegte andekød ved at rive det fra hinanden med 2 gafler eller med fingrene.
- Varm grøntsagsbouillon op i en gryde sammen med en skive frisk ingefær, stjerneanis og fiskesauce. Pil rødløg, rens forårsløg, og snit begge dele fint.
- Kog risnudlerne efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra.
- Fjern ingefær og stjerneanis fra suppen, sluk blusset, og tilsæt det trevlede andekød. Smag suppen til med salt, peber og evt. chili.
- Fordel risnudlerne i dybe tallerkener eller skåle. Hæld suppe med andekød over nudlerne, og top med forårsløg, løg, bønnespirer og koriander. Servér straks.