Asiatiske kyllingefrikadeller

Det skal du bruge: 
Fars
400 g hakket kyllingebrystkød
1 spsk rød karrypasta
1 spsk fiskesauce
1 spsk brun farin
1-2 spsk finthakket ingefær
½ tsk stødt koriander
1 æg
1 æggehvide
Salt og friskkværnet peber
Desuden
300 g ægnudler
1 spidskål
½ skalotteløg
50 g cashewnødder
½ tsk chiliflager
1 spsk sesamolie
1 spsk soja
Salt og friskkværnet peber

Vi er vilde med frikadeller, for de er både gode som hverdagsmad og lækker frokost. I denne opskrift på kyllingedeller har vi givet farsen et ordentligt spark med krydderurter og masser af smagsgivere. Snup opskriften her!

Vild med kylling? Prøv denne sommer-opskrift!

Sådan laver du asiatiske kyllingefrikadeller

  1. Læg først nudlerne i blød i koldt vand i 1 time.
  2. Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ½ time, hvis der er tid til det. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande 5-8 minutter på hver side.
  3. Skær spidskålen i strimler, og hak løget. Afdryp nudlerne. Rist cashewnødder på en tør pande, tag dem af, og hak dem. Sauter spidskål, chiliflager og løg i sesamolie.
  4. Tilsæt soja og nudler, og sauter videre i 5 minutter under omrøring. Server kyllingefrikadellerne med nudlerne, og drys cashewnødder hen over.

SUND HVERDAGSMAD: KYLLING I KARRY MED GRØNT

 

Opskriften er fra kogebogen ”Trine Hahnemanns køkken – morgen – middag – aften”, 256 sider, 300 kr. Gyldendal.