Aftensmad
Aftensmad
Asiatiske kyllingefrikadeller
Frikadeller er et hit til hverdag, og har du mod på nye smagsindtryk, bør du ikke snyde dig selv for vores lækre asiatiske kyllingedeller. Få opskriften her!
Tekst og
11.01.2016
foto: Trine Hahnemann.
Fars
- 400 g hakket kyllingebrystkød
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk brun farin
- 1-2 spsk finthakket ingefær
- ½ tsk stødt koriander
- 1 æg
- 1 æggehvide
- Salt og friskkværnet peber
Desuden
- 300 g ægnudler
- 1 spidskål
- ½ skalotteløg
- 50 g cashewnødder
- ½ tsk chiliflager
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk soja
- Salt og friskkværnet peber
Vi er vilde med frikadeller, for de er både gode som hverdagsmad og lækker frokost. I denne opskrift på kyllingedeller har vi givet farsen et ordentligt spark med krydderurter og masser af smagsgivere. Snup opskriften her!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du asiatiske kyllingefrikadeller
- Læg først nudlerne i blød i koldt vand i 1 time.
- Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ½ time, hvis der er tid til det. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande 5-8 minutter på hver side.
- Skær spidskålen i strimler, og hak løget. Afdryp nudlerne. Rist cashewnødder på en tør pande, tag dem af, og hak dem. Sauter spidskål, chiliflager og løg i sesamolie.
- Tilsæt soja og nudler, og sauter videre i 5 minutter under omrøring. Server kyllingefrikadellerne med nudlerne, og drys cashewnødder hen over.
SUND HVERDAGSMAD: KYLLING I KARRY MED GRØNT
Opskriften er fra kogebogen ”Trine Hahnemanns køkken – morgen – middag – aften”, 256 sider, 300 kr. Gyldendal.