Kød og fjerkræ

Blødkogt æg med asparges, bacon og grillet brød

Så enkelt, men så lækkert! Blødkogt æg med asparges, bacon og grillet brød. Anret det smukt, så du kan nyde synet af de enkelte bestanddele, og spis så snart ægget er kogt.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 28.03.2012
blødkogt æg

Blødkogt æg

(4 personer)

4 æg
8 skiver god bacon
8 grønne asparges
8 skiver godt brød
2 spsk olivenolie havsalt

Læg baconskiverne på et stykke bagepapir, og steg dem i ovnen ved 180° i 10-12 minutter. De skal være gyldne og sprøde. Tag baconen ud af ovnen, og læg den på et stykke køkkenrulle, så det overskydende fedt kan blive suget op og give pift til blødkogt æg

Knæk rodenden af aspargesene, og vask dem godt i koldt vand. Kog aspargesene i 1-2 minutter i letsaltet vand, de må ikke blive kogt længere, end at de bevarer sprødheden og et godt bid.

Koger du også blødkogt æg forkert?

Dryp brødskiverne med olivenolie og strø en smule havsalt på dem, og grill dem derefter på en glohed grillpande eller under grill i ovnen indtil de får et flot grillmønster og er blevet godt sprøde.

For at lave et blødkogt æg skal du fylde vand i en lille gryde og bringe det i kog, og læg så forsigtigt æggene i med en ske, når vandet er lige på kogepunktet. Kog i 5½ minut ved svag varme. Hæld vandet fra og overhæld med det samme æggene med koldt vand, så kogningen stopper, men så dit blødkogt æg stadigvæk er varmt