Aftensmad

Blomkålssuppe med hvidløg og grøn topping

Supper er generelt gode som forretter, og denne blomkålssuppe er ingen undtagelse. Den er spækket med vitaminer, og der er også tilsat hvidløg, så den kan også få bugt med diverse sygdomme. Velbekomme!
af Mari Harjula. 27.02.2020 Foto: Kirsi-Marja Savola.
Blomkålssuppe
4 personer

Suppe

  • 1 stor blomkål (ca. 800 g)
  • ½ hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk. smør
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl fløde
  • Salt og peber

Topping

  • ½ dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skiver fuldkornsbrød
  • 3 spsk. finthakket purløg
  • ½ bundt rucola
  • Salt og peber

Sådan laver du blomkålssuppen:

  1. Tænd ovnen på 180°.

  2. Skær blomkålen i små stykker, og halvér det halve hvidløg.

  3. Læg begge dele på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i 25-30 minutter.

  4. Pil og hak løgene.

  5. Smelt smørret i en gryde, og blanchér løgene et par minutter.

  6. Tilsæt bagt blomkål og hvidløg – fjern skallen, inden du kommer hvidløget i gryden.

  7. Hæld bouillon over, bring i kog, og lad suppen koge i ca. 10 minutter.

  8. Tag suppen af blusset, og skum af.

  9. Stil den tilbage, tilsæt fløde, og bring i kog.

  10. Smag til med salt og peber.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Topping:

  1. Varm olien på en stegepande.

  2. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver.

  3. Skær brødet i tern.

  4. Steg alle ingredienser sammen på panden i nogle minutter, til brødet er gyldent.

  5. Rør godt rundt imens.

  6. Smag til med salt og peber, og drys toppingen over suppen inden servering.