Blomkålssuppe med hvidløg og grøn topping

Antal: 
4-6 personer
Det skal du bruge: 
Suppe
1 stor blomkål (ca. 800 g)
½ hvidløg
1 løg
1 spsk. smør
8 dl grøntsagsbouillon
2 dl fløde
Salt og peber
Topping
½ dl olivenolie
2 fed hvidløg
2 skiver fuldkornsbrød
3 spsk. finthakket purløg
½ bundt rucola
Salt og peber

Sådan laver du blomkålssuppen:

  1. Tænd ovnen på 180°.

  2. Skær blomkålen i små stykker, og halvér det halve hvidløg.

  3. Læg begge dele på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i 25-30 minutter.

  4. Pil og hak løgene.

  5. Smelt smørret i en gryde, og blanchér løgene et par minutter.

  6. Tilsæt bagt blomkål og hvidløg – fjern skallen, inden du kommer hvidløget i gryden.

  7. Hæld bouillon over, bring i kog, og lad suppen koge i ca. 10 minutter.

  8. Tag suppen af blusset, og skum af.

  9. Stil den tilbage, tilsæt fløde, og bring i kog.

  10. Smag til med salt og peber.

Topping:

  1. Varm olien på en stegepande.

  2. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver.

  3. Skær brødet i tern.

  4. Steg alle ingredienser sammen på panden i nogle minutter, til brødet er gyldent.

  5. Rør godt rundt imens.

  6. Smag til med salt og peber, og drys toppingen over suppen inden servering.