
Blomkålssuppe med hvidløg og grøn topping

Suppe
- 1 stor blomkål (ca. 800 g)
- ½ hvidløg
- 1 løg
- 1 spsk. smør
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl fløde
- Salt og peber
Topping
- ½ dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 skiver fuldkornsbrød
- 3 spsk. finthakket purløg
- ½ bundt rucola
- Salt og peber
Sådan laver du blomkålssuppen:
-
Tænd ovnen på 180°.
-
Skær blomkålen i små stykker, og halvér det halve hvidløg.
-
Læg begge dele på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i 25-30 minutter.
-
Pil og hak løgene.
-
Smelt smørret i en gryde, og blanchér løgene et par minutter.
-
Tilsæt bagt blomkål og hvidløg – fjern skallen, inden du kommer hvidløget i gryden.
-
Hæld bouillon over, bring i kog, og lad suppen koge i ca. 10 minutter.
-
Tag suppen af blusset, og skum af.
-
Stil den tilbage, tilsæt fløde, og bring i kog.
-
Smag til med salt og peber.
Topping:
-
Varm olien på en stegepande.
-
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver.
-
Skær brødet i tern.
-
Steg alle ingredienser sammen på panden i nogle minutter, til brødet er gyldent.
-
Rør godt rundt imens.
-
Smag til med salt og peber, og drys toppingen over suppen inden servering.