Aftensmad

Brændende kærlighed

Hvorfor opfinde den dybe tallerken hver gang du laver aftensmad, når de nemme, danske hverdagsretter står i kø for at blive serveret? Her får du den bedste opskrift på brændende kærlighed.
af Daniel Hansen. 13.02.2015 Foto: Nina Malling/skovdal.dk.
Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er en af det danske køkkens absolutte darlings, og vi synes, den smager allerbedst, præcis som den er. Derfor får du her en opskrift på den danske klassiker lavet af gode, danske råvarer og toppet med sprødstegt bacon, friske purløg og masser af madkærlighed. Akkurat som kun mormor kunne servere den.

4 personer

Kartoffelmos

  • 4 store bagekartofler
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Muskatnød

Topping

  • 800 g bacon – helst fra et helt stykke bacon
  • 4 løg
  • 250 g smør
  • Salt og peber

Sådan laver du brændende kærlighed

  1. Kog kartoflerne helt møre (ca. 30 minutter), hæld vandet fra, og mos dem. Tilsæt smør, mælk, salt, peber og muskatnød, og rør det hele godt sammen.
  2. Skær baconen i grove tern, og skær løgene i skiver. Kom baconen i et ovnfast fad sammen med smør i store klatter, og sæt det i ovnen ved 200°.
  3. Efter 15 minutter i ovnen kommer du løgene i fadet og lader løg og bacon stege færdig i ca. 10 minutter, indtil baconen er sprød og gylden.
  4. Servér kartoffelmosen i en dyb tallerken med brændende kærlighed på toppen.
  5. Husk at hælde smørsaucen fra det ovnfaste fad ud over mosen og fyldet, når du anretter − så får du et strålende mesterværk!

TIP: Du kan erstatte kartoffelmosen med mos af rodfrugter, broccoli eller blomkål for at få et sundere måltid.