Braiseret lammebov

Ingredienser
• Lidt olie
• 1 lammebov på 1½ kg, inkl. ben (fåslagteren til skære boven i store stykker)
• 3½ dl hvidvin
• 1 dl æblemost
• 2 dl grøntsagsbouillon
• Havsalt og friskkværnet peber
• 50 g tørrede abrikoser
• 50 g dadler, skået i stykker
• 3 spsk honning
• 1 bundt mynte (gem lidt til pynt, og hak lidt til couscoussalaten)
• 1 stang kanel
• 6 kardemommekapsler
• 5 nelliker
• 1 helt hvidløg, flækket midt igennem

Tilbehør
1 pakke couscous, ca. 250 g
• Mynte, finthakket
• 1 agurk i tern eller 1 lille squash
• Olivenolie
• Flydende honning
• Saft af ½-1 citron
• Salt og peber

Smør stegesoen med lidt olie, og fordel kødet i den. Hæld hvidvin, æblemost og bouillon på Krydr med salt og peber. Tilsæt de tørrede frugter, honning og de hele krydderier samt hvidløg. Læg lå på og steg den midt i ovnen på200°i 1½ time.

Couscoussalat Tilbered couscous som beskrevet på pakken. Vend agurketern og mynte i, og hæld lidt olivenolie, honning og citronsaft over. Smag til med salt og peber. Server lammet med couscoussalat.