Aftensmad
Kød og fjerkræ
Carne all’albese – råmarineret oksekød med trøffelolie og bagte tomater
Carpaccio plejer du måske at kalde det, men på italiensk hedder retten carne all‘albese (kød som i Alba). Den fungerer også fint med røget tun i stedet for det rå kød.
af redaktionen
29.08.2017
Opskrift på carne all’albese
Opskrift til 6 personer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
INGREDIENSER
- 400 g kalvekød, inderfilet helt tyndt skåret (få slagteren til at skære det)
- 8 spsk trøffelolie
- 50 g små sorte oliven med sten
- 50 g parmesan
- ca. 20 blade basilikum
- salt og friskkværnet peber
LÆS OGSÅ: Tomatsalat med ribs og tang
Bagte tomater:
- 18 små tomater
- 2 spsk olivenolie
- 4 kviste merian
- salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Bagte tomater: Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og krydr med plukket merian, salt og peber: Bag dem i ovnen ved 120° i 1 time. Lad tomaterne køle af, og skær dem i halve med en skarp kniv.
Anret kødet på en tallerken, dryp med trøffelolie, og fordel de bagte tomater over. Drys med oliven og parmesan brækket i små stykker. Skær basilikumblade i tynde strimler, og drys over. Krydr godt med salt og peber.