Grønt

Tomatsalat med ribs og tang

Sommerlig tomatsalat med ribs – og tang! Tangen fremhæver umamien i tomaterne, og ribsene giver et forfriskende syrligt modspil.
af Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen. 31.07.2017 Foto: Magnus Klitten.
Tomatsalat med ribs og tang

Prøv en ny og anderledes udgave af den klassiske tomatsalat. Denne version har nemlig en lidt speciel ingrediens: tang. Tang er meget mere end den halvslimede brune masse, der klistrer sig fast til din hud, når du har badet i havet. Tang er en fantastisk ingrediens i køkkenet, som kan tilføre maden sødme, salt og den eftertragtede umami-smag. Og så har tang en lang række gode egenskaber, der gør den til en decideret superfood.

Ingredienser

  • 1 håndfuld tørret carrageentang (kan købes hos Dietz Seaweed)
  • ½ kg tomater i blandede farver
  • 10 stængler ribs (ca. 2 håndfulde)
  • 8 bananskalotteløg
  • Lidt olie til panden
  • Skovsyre og skovmærke til pynt

Dressing

  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk tangsalt
  • 1 spsk hvid balsamicoglaze
  • 1 tsk sennep af god kvalitet
  • 4 spsk sesamolie (køb en, hvor sesamfrøene er ristede, det giver mere smag)

Sådan laver du tomatsalat med ribs og tang

  1. Læg den tørrede carrageentang i blød i koldt vand.
  2. Skyl tomater og ribs.
  3. Halver tomaterne. Klip stænglerne med ribs i mindre stykker. Pil løgene.
  4. Hæld lidt olie på en pande, og varm den godt op.
  5. Halver løgene, og steg dem på den ene side, til de får en flot mørk farve. Læg dem på et stykke fedtsugende papir. T
  6. ag carrageentangen op af vandet, og klip den i små stykker.

Dressing

  1. Hæld alle ingredienserne på nær olien i en lille skål. Pisk olien i lidt ad gangen, til du opnår en cremet konsistens.
  2. Anret salaten med tomat, ribs, carrageentang og grillede løg.
  3. Dryp med dressingen, og pynt med skovsyre og skovmærke. Server resten af dressingen ved siden af.