Se også
Grønt
Tomatsalat med ribs og tang
Sommerlig tomatsalat med ribs – og tang! Tangen fremhæver umamien i tomaterne, og ribsene giver et forfriskende syrligt modspil.
af Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen.
31.07.2017
Foto: Magnus Klitten.
Prøv en ny og anderledes udgave af den klassiske tomatsalat. Denne version har nemlig en lidt speciel ingrediens: tang. Tang er meget mere end den halvslimede brune masse, der klistrer sig fast til din hud, når du har badet i havet. Tang er en fantastisk ingrediens i køkkenet, som kan tilføre maden sødme, salt og den eftertragtede umami-smag. Og så har tang en lang række gode egenskaber, der gør den til en decideret superfood.
Ingredienser
- 1 håndfuld tørret carrageentang (kan købes hos Dietz Seaweed)
- ½ kg tomater i blandede farver
- 10 stængler ribs (ca. 2 håndfulde)
- 8 bananskalotteløg
- Lidt olie til panden
- Skovsyre og skovmærke til pynt
Dressing
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk tangsalt
- 1 spsk hvid balsamicoglaze
- 1 tsk sennep af god kvalitet
- 4 spsk sesamolie (køb en, hvor sesamfrøene er ristede, det giver mere smag)
Sådan laver du tomatsalat med ribs og tang
- Læg den tørrede carrageentang i blød i koldt vand.
- Skyl tomater og ribs.
- Halver tomaterne. Klip stænglerne med ribs i mindre stykker. Pil løgene.
- Hæld lidt olie på en pande, og varm den godt op.
- Halver løgene, og steg dem på den ene side, til de får en flot mørk farve. Læg dem på et stykke fedtsugende papir. T
- ag carrageentangen op af vandet, og klip den i små stykker.
Dressing
- Hæld alle ingredienserne på nær olien i en lille skål. Pisk olien i lidt ad gangen, til du opnår en cremet konsistens.
- Anret salaten med tomat, ribs, carrageentang og grillede løg.
- Dryp med dressingen, og pynt med skovsyre og skovmærke. Server resten af dressingen ved siden af.