Chili con carne - god hverdagsopskrift

Chili con carne er en skøn ret at lune sig med på gråvejrsdag, og kan hurtigt varme kroppen igennem med sine mange, krydrede smagsnuancer. Her får du opskriften på en lækker version, hvor der er skruet op for krydderierne og som toppes med en lækker, hjemmerørt yoghurtcreme.

Læs også: Krydrede kyllingeboller i kokossauce

Det skal du bruge til din chili con carne:

4 personer

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske røde chilier
  • 2 spsk. rapsolie til stegning
  • 2 spsk. knust spidskommen
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. knust koriander
  • 600 g hakket oksekød
  • 1-2 tsk. chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl okse- eller kalvebouillon
  • 1 dåse kidneybønner
 
Yoghurtcreme:
  • 3 dl yoghurt naturel
  • knust spidskommen efter smag
  • salt og friskkværnet peber

Se også: Kyllingelår med nøddecrumble og tomatsalat

Tilbehør:
  • 4 dl jasminris
  • 1 frisk rød chili
  • 4 spsk. friskhakket mynte

Sådan gør du:

Chili con carne:
  • Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm olien op i en stor gryde, og steg løg og chili sammen med krydderierne.
  • Tilsæt kødet i løgblandingen, lidt ad gangen, til det bruner. Krydr med chiliflager, salt og peber. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, og lad retten simre i 30 minutter. Rør i gryden undervejs.
  • Skyl bønnerne i en sigte, og hæld dem i gryden. Lad retten småsimre i yderligere 25 minutter. Smag til med chili, salt, spidskommen og kanel.
 
Yoghurtcreme:
  • Rør yoghurt med spidskommen, salt og peber.
 
Tilbehør:
  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
  • Pynt de kogte ris med finthakket chili og mynte. 

Flere gode aftensmadsopskrifter: Risotto med rødbeder og pinjekerner