Aftensmad

Chili con carne - god hverdagsopskrift

Hvis aftensmaden skal være hverdagsnem, men stadig smage af en masse, er chili con carne et sikkert hit. Her får du opskriften på en version med masser af krydderier og lækre bønner.
af Camilla Zarah Lawes 1.12.2022 Foto: Columbus Leth.
Chili con carne

Chili con carne er en skøn ret at lune sig med på gråvejrsdag, og kan hurtigt varme kroppen igennem med sine mange, krydrede smagsnuancer. Her får du opskriften på en lækker version, hvor der er skruet op for krydderierne og som toppes med en lækker, hjemmerørt yoghurtcreme.

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske røde chilier
  • 2 spsk. rapsolie til stegning
  • 2 spsk. knust spidskommen
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. knust koriander
  • 600 g hakket oksekød
  • 1-2 tsk. chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl okse- eller kalvebouillon
  • 1 dåse kidneybønner

Yoghurtcreme

  • 3 dl yoghurt naturel
  • knust spidskommen efter smag
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 4 dl jasminris
  • 1 frisk rød chili
  • 4 spsk. friskhakket mynte

Sådan laver du chili con carne

  1. Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm olien op i en stor gryde, og steg løg og chili sammen med krydderierne.
  2. Tilsæt kødet i løgblandingen, lidt ad gangen, til det bruner. Krydr med chiliflager, salt og peber. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, og lad retten simre i 30 minutter. Rør i gryden undervejs.
  3. Skyl bønnerne i en sigte, og hæld dem i gryden. Lad retten småsimre i yderligere 25 minutter. Smag til med chili, salt, spidskommen og kanel.

Yoghurtcreme

  1. Rør yoghurt med spidskommen, salt og peber.

Tilbehør

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. Pynt de kogte ris med finthakket chili og mynte.

TIP: Frys resten af dine friske chilier

I videoen herunder får du et smart trick, du kan bruge på resterne af dine friske chilier:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.