Kød og fjerkræ

Chili con carne i luksusversion

Få er chili con carne-opskrift lavet på de bedste råvarer. Godt oksekød, mørk chokolade og friske krydderurter er hemmeligheden bag denne fantastiske chili son carne!
af Louisa Lorang / Foto: Anders Schønnemann 12.10.2015
Chili con carne-opskrift

Chili con carne er en skøn vinterret, der har masser af saft og kraft. Vi har lavet en lækker luksusversion med rigtig gode råvarer, der får den mest kraftfulde smag frem i den saftige gryderet, og så har vi givet den tunge smag modspil af friske lime og krydderurter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kød til chili con carne

Vild med chili con carne? Læs mere om chili her!

Opskrift på CHILI CON CARNE

Det skal du bruge til chili con carne:

  • 300 g oksekød i terninger
  • lidt olie til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 gulerod
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 50 g tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 25 g mørk chokolade, mindst 70 %
  • 1 spsk. hakket chipotle-chili i adobe eller god chilisauce. (Find fx tørrede chipotle-chili her!)
  • 1 nip sukker
  • salt
  • cremefraiche
  • hakket koriander
  • hakket rødløg
  • groft brød
  • tabasco
  • limebåde

Prøv også: 6 gode gryderetter

Sådan laver du chili con carne:

OBS: Sæt 100 g pintobønner og 100 g sorte bønner i blød hver for sig dagen før!

  1. Skyl bønnerne, og kog dem i hver sin gryde med et laurbær og et halvt løg.
  2. Brun kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Tag det op, når det er blevet brunet over det hele. Hak løg, hvidløg og bladselleri fint. Riv guleroden groft, og brun det hele i gryden i lidt olie. Tilsæt knust spidskommen.
  3. Lad det få varmen, og kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater. Lad det komme op at koge, og tilsæt derefter chokolade og chipotle. Hæld 2-3 dl vand på, og lad det simre i ca. 1-1½ time, til kødet er mørt.
  4. Rør jævnligt, og tilsæt evt. mere vand undervejs, så det ikke brænder fast. Tilsæt kogte bønner, og lad dem varme godt igennem. Smag til med salt og sukker og evt. mere chipotle.
  5. Servér rygende varm med cremefraiche, rødløg og koriander. Servér brød, tabasco, lime og måske en kold øl ved siden af.