Kød og fjerkræ

Flæskesteg på 4 måder

Flæskesteg kan laves på mange forskellige måder. Vi har samlet 4 versioner til dig lige her.
af Christina Boisen / Foto: Columbus Leth 22.11.2017
Flæskesteg på 4 måder

Lige så meget børn glæder sig til juleaften, hvor de langt om længe får lov til at pakke gaver ud, lige så meget glæder de voksne sig til, at de endelig kan fylde maverne med velsmagende julemad.

For ja, julen vil nok altid være lige dele hjerternes og mavernes fest.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er i denne tid, vi for alvor får mulighed for at nyde den gode mad, når julegaveræset har lagt sig.

Det startede med flæskesteg

Lige siden danskerne begyndte at fejre jul, har flæskestegen været fast inventar på julebordet. I begyndelsen havde den ofte selskab af både kogt skinke, medister og blodpølse.

I dag er kogt skinke og blodpølse røget helt væk fra de danske juleborde.

Der er dog nogen, der stadig spiser medister juleaften, mens størstedelen af den danske befolkning holder sig til and eller flæskesteg.

Er du en af dem, der ikke kan undvære flæskestegen juleaften, får du her en introduktion til, hvordan du laver den.

Flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg med sprøde svær

Mange vil mene, at prikken over i’et for en vellykket flæskesteg er de sprøde svær. Med hjælp fra michelinkokken Thomas Herman får du flæskesteg med sprøde svær hver gang!

Flæskesteg med laurbær, havsalt og timian

Flæskesteg med laurbær, havsalt og timian

De sprøde svær kan ikke gøre alt arbejdet selv - en god flæskesteg skal smage af noget. Det kræver derfor de helt rigtige krydderier at få den gode smag frem i dyret. En sikker vinder er denne opskrift på flæskesteg med laurbær, havsalt og timian.

Flæskesteg med grønkålssalat, gedeost, pære og ristet rugbrød

Flæskesteg med grønkålssalat, gedeost, pære og ristet rugbrød

Vil du forsøge dig med en anderledes opskrift så prøv denne, hvor du skifter sovs, kartofler og rødkål ud med grønkålssalat, gedeost, pære og ristet rugbrød som tilbehør til din flæskesteg.

Flæskesteg på grill

Flæskesteg på grill

Er du den heldige ejer af en god grill, kan du med fordel bruge den frem for ovnen til tilberedning af din flæskesteg. Se her, hvordan du på bedste vis tilbereder din flæskesteg på grillen.

Prøv også:

Sprøde svær og perfekt mørt kød er noget af det, der gør en flæskestegssandwich til en absolut favorit. Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flæskestegssandwich - måske den mest populære 'dagen derpå'-ret. Se opskriften her: Flæskestegssandwich.

SPIS BEDRE har desuden en af de mest populære opskrifter på flæskesteg med garanti på sprøde svær. Find den her: Tips til flæskesteg