Aftensmad

Fyldt flæskesteg med kartoffelbåde

Flæskesteg kan laves på mange andre måder end den klassiske. Prøv den her med lækkert fyld af abrikoser og mandler og serveret med kartoffelbåde og hvidløgsdip til.
af Camilla Zarah Lawes 1.10.2021 Foto: Wichmann+Bendtsen photography.
Fyldt flæskesteg
6 personer

Flæskesteg

  • 1.800 g svinekam uden ben

Fyld

  • 100 g abrikoser
  • 2 stilke citrontimian
  • 120 g mandler
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Kartoffelbåde og hvidløg

  • 6 store bagekartofler
  • Smør til fadet
  • 1 spsk. olivenolie
  • 6 stilke citrontimian
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 3 hele hvidløg

Dressing

  • 200 g cremefraiche 9 %
  • 5 spsk. hakket purløg
  • Havsalt og friskkværnet peber

Du har helt sikkert fået den traditionelle flæskesteg med kartofler, sovs og rødkål til. Enten i julen eller som hovedret i en klassisk dansk menu. Men flæskestegen kan meget mere end det, og når du fylder den med saftigt og smagfuldt fyld, får den helt nyt liv. Serveret sammen med de timianstegte kartofler og den skønne hvidløgsdip kan den nemt gå hen og blive en ny favorit på middagsbordet! 

Sådan laver du fyldt flæskesteg 

Fyld:
  1. Skær abrikoserne i små terninger. Hak timian og mandler groft. Bland det hele med olie til en let grov masse, og smag til med salt og peber.
  2. Skær en lomme ind under stegens svær, og fyld blandingen heri.
Flæskesteg:
  1. Steg stegen i ovnen ved 200° i 15 minutter.
  2. Hæld lidt vand over sværen, og gentag dette hvert 15. minut, til stegen har fået 60 minutter. Giv evt. stegen lidt varme under grill, hvis sværen ikke er sprød.
  3. Lad stegen hvile i 10 minutter, inden du skærer den ud.
Kartofler:
  1. Vask kartoflerne, og del dem i både.
  2. Fordel dem i et smurt ovnfast fad, og drys med timian, salt og peber.
  3. Del hvidløgene på midten. Bag kartofler og hvidløg sammen med stegen de sidste 45 minutter.
Dressing: Rør ingredienserne sammen, og servér dippen til kartoflerne.