
Galette med butternutsquash og salvie

Speltbund
- 80 g vand
- 100 g smør
- 1 usprøjtet citron
- 210 g speltmel
- ½ tsk. flagesalt
- 1 tsk. knust fennikelfrø
Græskarfyld
- 650 g butternutsquash
- 1 håndfuld salvie eller rosmarin
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. kommen
- 1 tsk. flagesalt
- 1 knsp. peber
- 1 skalotteløg
- 2 appelsiner
- ½ dl ahornsirup
- 125 g mascarpone
- 1 sammenpisket æg
Sådan laver du galette med butternutsquash og salvie
Speltbund
-
Kog vand og smør i en gryde. Riv citronskallen, og rør den sammen med smørblandingen, speltmel, salt og fennikel i en skål.
-
Ælt dejen smidig, og rul den tyndt ud mellem 2 ark bagepapir.
Græskarfyld
-
Tænd ovnen på 200°. Skyl og flæk græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i tynde skiver på tværs, og læg dem i et ovnfad.
-
Hak halvdelen af salvien eller rosmarinen fint. Pensl græskarstykkerne med olie, og drys med krydderurt, kommen, salt og peber.
-
Pil og hak løg, og fordel det over græskarstykkerne. Bag dem i ovnen i 25 minutter.
-
Kog friskpresset appelsinsaft og sirup i en gryde i 10 minutter.
-
Fjern det øverste ark bagepapir fra dejen, og smør mascarpone på – lad ca. 5 cm af kanten være fri. Fordel græskarstykkerne ovenpå, og dryp med appelsinsirup.
-
Fold kanten ind over fyldet, og pensl den med sammenpisket æg.
-
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter. Drys med den resterende krydderurt.