Aftensmad
Aftensmad
Hjemmelavede falafler med tomatsalat i fladbrød
Hjemmelavede falafler i fladblød er en nem og lækker hverdagsret med masser af smag. I denne opskrift serverer vi en frisk tomatsalat til de sprøde falafler.
af Louisa Lorang
30.04.2018
Med sprøde, hjemmelavede falafler og frisk tomatsalat i lune fladbrød serverer du et både sundt og mættende aftensmåltid med masser af smag. Derudover er retten nem og hurtig at lave – det eneste du skal huske er at sætte kikærterne i blød aftenen før.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hvis du er vild med de sprøde falafler, så prøv også de sprøde blomkålstoppe med hummus
Det skal du bruge til hjemmelavede falafler med tomatsalat i fladbrød:
2 personer
Falafler:
- 175 g kikærter
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
- 1 lille løg
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. salt
- ¼ dl citronsaft
Desuden:
- Olie
- 2 tomater
- 1 agurk
- 1 bananskalotteløg
- 100 g feta
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
- Lune fladbrød
- Yoghurt
- Chilisauce
Se også: 5 nemme hverdagsretter
Sådan gør du:
- Udblød kikærterne natten over. Dræn vandet, og blend alle ingredienser i en foodprocessor.
- Form ca. 14 små falafler ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne et kuglejern, hvis du vil have dem runde.
- Steg falaflerne i rigelig olie på en stor pande ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
- Skær ingredienserne til tomatsalaten i små tern, og bland med citronsaft, olivenolie og salt.
- Servér de varme falafler med tomatsalat i lune fladbrød med yoghurt og chilisauce til.
Læs også: 3 tips til en nemmere hverdag