Hjemmelavede falafler med tomatsalat i fladbrød

Med sprøde, hjemmelavede falafler og frisk tomatsalat i lune fladbrød serverer du et både sundt og mættende aftensmåltid med masser af smag. Derudover er retten nem og hurtig at lave – det eneste du skal huske er at sætte kikærterne i blød aftenen før.

Hvis du er vild med de sprøde falafler, så prøv også de sprøde blomkålstoppe med hummus

Det skal du bruge til hjemmelavede falafler med tomatsalat i fladbrød:

2 personer

Falafler:

  • 175 g kikærter
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • ¼ dl citronsaft

Desuden:

  • Olie
  • 2 tomater
  • 1 agurk
  • 1 bananskalotteløg
  • 100 g feta
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Lune fladbrød
  • Yoghurt
  • Chilisauce

Se også: 5 nemme hverdagsretter

Sådan gør du:

  1. Udblød kikærterne natten over. Dræn vandet, og blend alle ingredienser i en foodprocessor.
  2. Form ca. 14 små falafler ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne et kuglejern, hvis du vil have dem runde.
  3. Steg falaflerne i rigelig olie på en stor pande ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
  4. Skær ingredienserne til tomatsalaten i små tern, og bland med citronsaft, olivenolie og salt.
  5. Servér de varme falafler med tomatsalat i lune fladbrød med yoghurt og chilisauce til.

Læs også: 3 tips til en nemmere hverdag