Kød og fjerkræ

Jule-frikadeller med portvin og tranebær

Vil du have succes med maden til julefrokosten? Så kast dig ud i disse jule-frikadeller med portvin, tranebær og pistacienødder.
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Chris Tonnesen 5.10.2020
Jule-frikadeller med portvin og tranebær

Frikadeller er en af danskernes favoritspise og en evig vinder på middagsbordet. Der findes mange forskellige bud på, hvordan man laver den bedste frikadellefars, og alle familier gemmer nok på en frikadellemester, der år efter år står for frikadellerne til julefrokosten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også disse saftige vegetar-frikadeller!

Jule-frikadeller med portvin og tranebær

Vi danskere elsker at krydre maden, og frikadellen er ingen undtagelse. Netop krydningen af frikadeller kan være en ting, der skiller vandene. Især spørgsmålet om frikadellen har fået for meget eller for lidt salt.

Her er de bedste retter til julefrokosten!

Den her frikadellefars er rørt med portvin, tranebær og pistacienødder og er især oplagt til de kommende julefrokoster.

Så er du træt af de traditionelle frikadeller, og vil du gerne tage frikadellekegler til julefrokosten, så kast dig over denne julede udgave.

Kombinationen af den krydrede portvin, de søde tranebær og de knasende pistacienødder vil helt sikkert give dine gæster en anderledes og unik smagsoplevelse.

Opskrift på julefrikadeller med portvin og tranebær

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave frikadeller med portvin og tranebær

  • 1 stort løg
  • ½ dl hvedemel
  • 1¼ dl mælk
  • 1 fintrevet fed hvidløg
  • 2 spsk. portvin
  • 1 stort æg
  • 50 g røget bacon eller pancetta i små tern
  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 1 tsk. fint salt u friskkværnet peber
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 50 g tørrede tranebær
  • 50 g grønne pistacienødder
  • 100 g smør til stegning
  • 3 spsk. neutral olie til stegning

TIP! Det er godt at stege i rigeligt smør, da det giver den bedste stegeflade, uden at kødet branker. Forskning viser desuden, at ekstra fedtstof næsten ikke trænger ind i kødet, men kun giver minimalt større fedtindhold i frikadellerne.

Sådan laver du frikadeller med portvin og tranebær

  1. Hak løget fint.
  2. Bland mel og mælk til en jævning, og rør den godt sammen.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser, og rør farsen sammen.
  4. Smelt smørret sammen med olien på en pande.
  5. Form frikadellerne med en ske, og læg dem på panden, når smørret er bruset af.
  6. Steg frikadellerne på alle sider, til de er jævnt gyldne over det hele.
  7. Sæt dellerne på spyd, og stik spyddene i et stort glas med salt i bunden.
  8. Servér dem lune.

Du kan også lave disse retter til julefrokosten...