Menuer

Opskrifter til julefrokosten: Sammensæt en klassisk julefrokost-menu

Det kimer nu til julebal! Lav de klassiske julefrokost-retter fra bunden, og gør din julefrokost til en sand smagsfest.
af Christine Agertoft / Foto: Colombus Leth 2.10.2022
julefrokost

Jul er en helt særlig tid, hvor vi alle kryber lidt tættere sammen. En tid hvor hjem, familie og forkælelse er i fokus, og den årlige julefrokost er for mange symbol på netop det.

Til julefrokosten samler man alle dem, man holder af, og bliver opdateret på, hvad selv den fjerneste slægtning laver. Alt dette mens man nyder et godt måltid sammen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og det er netop, når vi tager os tid til at lave maden fra bunden og til at snakke længe og meget med hinanden, at magien opstår.

SE OGSÅ: Den bedste opskrift på gløgg

Julefrokost-retter 2022: Hvad skal der på bordet?

Derfor har vi fundet nogle gode opskrifter til julefrokost-menuen, som alle er lavet helt fra bundet, og som vil give dine gæster lyst til at sidde længe ved julefrokost-bordet og nyde hver eneste af dine hjemmelavede retter.

Her er der både tale om lune og kolde retter, julesalater og selvfølgelig dessert.

Vælger du at gå efter den klassisk julefrokost-menu, som oftest bliver serveret som buffet, så har vi samlet alle de traditionelle retter, som typisk serveres til jul.

Der er både hjemmebagt leverpostej, hjemmelavet løgkompot, en klassisk hjemmestegt sild, en hjemmemarineret sild, den klassiske svinekam og mange andre gode opskrifter på gode retter lavet fra bunden og med respekt for madlavning som håndværk og julefrokosten som tradition.

SE OGSÅ: Klassiske syltede rødbeder

Klassisk julefrokost-mad

De tidligste julefrokoster blev holdt tilbage i 1940’erne, og allerede dengang var julefrokost-menuen en vigtig del. Smørrebrød med fiskefilet, marineret sild, kold flæskesteg, frikadeller, leverpostej, medisterpølse og mørbrad er klassiske retter. Den gode julefrokost-menu skulle og skal naturligvis flankes af snaps, øl og akvarit.

Mangler du opskrift på fiskefilet? Find den HER

HJEMMELAVET ANDERILLETTE

Brug rester af juleanden til at lave en skøn anderillette, der kan holde sig længe. Find opskriften her!

Julefrokost-retter anderillette

HJEMMEBAGT LEVERPOSTEJ

Hjemmebagt leverpostej er en helt særlig luksus, som du skal unde dig selv til julefrokost eller som hverdagsforkælelse. Find opskriften her!

Julefrokost-retter hjemmelavet leverpostej

HJEMMELAVET RUGBRØD MED NISSEØL

Gør julefrokosten ekstra god ved at servere saftigt hjemmebagt rugbrød med nisseøl. Find opskriften her!

Julefrokost-retter hjemmelavet rugbrød

KLASSISK FLÆSKESTEG

Få Michelinkok Thomas Hermans opskrift på den perfekte flæskesteg med sprøde svær. Du finder den her!

Julefrokost-retter svinekam

Frikadeller med portvin

Vil du have succes med maden til julefrokosten? Så kast dig ud i disse jule-frikadeller med portvin, tranebær og pistacienødder. Få opskriften her!

Frikadeller til julefrokost

HJEMMELAVET LØGCONFIT

Det tager ingen tid at lave den her lækre løgconfit, og den kan holde sig fra længe før jul og til længe efter. Du finder opskriften her!

Julefrokost-retter løgkompot

MARINEREDE SILD

Sild skal der til! Her i en pikant tandoorimarinade, der smager helt anderledes og mere eksotisk end den sædvanlige karrysild, vi stiller på bordet. Find dem her!

julefrokost-retter marineret sild

Rødkålssalat med appelsin og valnødder

En salat til julefrokosten er en god modpol til den ofte tunge julemad. Prøv denne friske rødkålssalat med tørrede figner, appelsin og valnødder. Få opskriften her!

Rødkålssalat med appelsin og valnødder - julefrokost

Sprød fiskefilet

Fiskefileten har fået en asiatisk opgradering på julefrokostbordet med sprød pankopanering og chrunchy remoulade. Få opskriften her!

Fiskefilet til julefrokost

HJEMMELAVEDE MEDISTERPØLSER

Selv uden den store pølsemager med foodprocessor og pølsepresser, kan du sagtens lave en hjemmelavet medister. Find opskriften her!

Julefrokost-retter medister

SYLTEDE RØDBEDER

Sylt selv dine rødbeder med den her nemme opskrift på smagfulde syltede rødbeder. Find den her!

Julefrokost-retter syltede rødbeder

RØGET LAKS MED SENNEPS-DILD-DRESSING

Du kan sagtens servere laks til julefrokost. Imponér dine gæster og lav en lækker hapser med røget laks og senneps-dild-dressing. Få opskriften her!

Røget laks julefrokost

STEGTE SILD

Der må ikke mangle stegte sild i eddike til den årlige julefrokost! Heldigvis er julestemningen sikret med denne opskrift på stegte sild i eddike med dildstuvede kartofler. Find den her!

Julefrokost stegte sild

Risalamande med kirsebærsauce

Der skal selvfølgelig være dessert til julefrokosten. Risalamande er helt uundværlig som jule-dessert juleaften for langt de fleste. Få opskriften på risalamande og hjemmelavet kirsebærsauce. Få opskriften her!

Julefrokost-retter risalamande med kirsebærsovs