Aftensmad

Karryret med spinat og rejer

Kast dig ud i en ny, lækker karryret med rejer og spinat i hovedrollen.
Af: Ditte Ingemann Foto: Lene Samsø 28.03.2023
Ret med karry, spinat og rejer.
4 personer

Ingredienser

  • 400 g rejer i lage eller fra frost
  • 400 g rejer i lage eller fra frost
  • 2 fed hvidløg
  • 15 g frisk ingefær
  • 2 spsk. smagsneutral olie til stegning
  • 1½ spsk. stærk karry
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 250 g frisk babyspinat
  • 1 limefrugt
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld thaibasilikum
  • 4 spsk. saltede peanuts

Sådan laver du karryretten med rejer og spinat

  1. Afdryp rejerne i en sigte.
  2. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  3. Skræl og hak ingefær fint.
  4. Varm olie op i en stor gryde. Steg løg, hvidløg og ingefær i olien ved middel varme under omrøring i et par minutter.
  5. Tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Lad krydderierne brænde en smule af, og tilsæt hakkede tomater. Lad tomaterne koge med i ca. 5 minutter, og tilsæt kokosmælk.
  6. Lad det simre i 30-35 minutter.
  7. Skyl og tør spinat. Lad spinat og rejer simre med i gryden i 3-4 minutter.
  8. Smag retten til med friskpresset limesaft, salt og peber. Skyl og pluk thaibasilikum. Top retten med thaibasilikum og peanuts, og servér evt. med kogte ris.