Kød og fjerkræ

Langtidsbraseret dyrebov

En dejlig efterårshovedret med vildt
af Redaktionen 28.09.2012

4 personer

1 dyrebov (ca. 1½ kg)
1 dl æbleeddike
havsalt og friskkværnet peber
5 løg
3 rødløg
5 skalotteløg
2 hele hvidløg
1 flaske ale eller anden mørk øl (33-50 cl)
5 dl æblemost
½ bundt timian
½ bundt bredbladet persille

Lav nogle snit i dyreboven, så den kan tage imod krydring og væske, og gnid den med lidt eddike, salt og peber. Pil løgene, og skær dem i grove stykker - lad hvidløgene være i hele fed. Læg løgstykkerne i en bradepande, dyreboven ovenpå, og overhæld det hele med øl, æbleeddike, æblemost, timiankviste (gem et par kviste til anretningen), salt og peber. Dæk bradepanden med stanniol, og sæt den i en forvarmet ovn på 160°. Steg boven i 3½-4 timer, indtil den er helt mør og næsten falder af benet. Husk at overhælde boven med lidt af væden i bradepanden et par gange under braiseringen. Lad boven hvile i 10 min., inden den skæres/ deles - kødet skulle gerne være så mørt, at du snarere plukker det af.

Server det braiserede kød med de bagte løg, den gode braiseresky og salat af savojkål. Drys med masser af friskhakket timian og persille.

Tip! retten kan også laves med dyrekølle, lammebov eller lammekølle.