Langtidsstegt kylling i stegeso

Det skal du bruge: 
Langtidsstegt kylling i stegeso
1 stor kylling
½ bundt citrontimian
3-4 spsk honning
1 usprøjtet citron
Salt og peber
Salatdressing
2 dl yoghurt naturel
2 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
2 tsk dijonsennep
Salt og peber
Tilbehør
200 g blandede salatblade
Brød

At lave langtidsstegt kylling i stegeso er forbundet med hygge. Retten passer sig selv i ovnen, og resultatet er lækkert og saftigt kød.

Denne opskrift er en langtidsstegt kylling i stegeso, men som et alternativ kan du i en klassisk "Römertopf" stegeso lave saftig, let og sund mad uden fedt og med færre kalorier.

Kunne du lide kylling i stegeso? Så prøv også vores opskrift på spicy kylling

sådan laver du LANGTIDSSTEGT KYLLING i stegeso

Skyl citrontimianen rigtig godt, og hak bladene groft. Gem stilkene. Smør kyllingen godt ind i honning, og drys den med citrontimian. Skær nogle dybe lommer i citronen, og kom timianstilkene i. Pres citronen ind i kyllingen, og krydr den med salt og peber. Sæt den i et ovnfast fad, og steg den midt i ovnen på 100° i ca. 3 timer.

Tag kyllingen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 10 min. Skær den derefter ud i passende stykker. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og server din eksotiske udgave af langtidsstegt kylling med salat, dressing og brød.

TIP: Savner du kartofler til denne ret, kan du servere ovnstegte kartofler, som passer godt til langtidsstegt kylling.

Få andre skønne opskrifter med kylling nedenfor

vaniljestegt kylling, kylling kylling provencekylling, kylling, madopskrift chutney  
Vaniljestegt kylling Spicy kylling Provencekylling Chutney til kylling