

Langtidsstegt kylling i stegeso
Langtidsstegt kylling i stegeso
- 1 stor kylling
- ½ bundt citrontimian
- 3-4 spsk honning
- 1 usprøjtet citron
- Salt og peber
Salatdressing
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 2 tsk dijonsennep
- Salt og peber
Tilbehør
- 200 g blandede salatblade
- Brød
At lave langtidsstegt kylling i stegeso er forbundet med hygge. Retten passer sig selv i ovnen, og resultatet er lækkert og saftigt kød.
Denne opskrift er en langtidsstegt kylling i stegeso, men som et alternativ kan du i en klassisk "Römertopf" stegeso lave saftig, let og sund mad uden fedt og med færre kalorier.

sådan laver du LANGTIDSSTEGT KYLLING i stegeso
Skyl citrontimianen rigtig godt, og hak bladene groft. Gem stilkene. Smør kyllingen godt ind i honning, og drys den med citrontimian. Skær nogle dybe lommer i citronen, og kom timianstilkene i. Pres citronen ind i kyllingen, og krydr den med salt og peber. Sæt den i et ovnfast fad, og steg den midt i ovnen på 100° i ca. 3 timer.
Tag kyllingen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 10 min. Skær den derefter ud i passende stykker. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og server din eksotiske udgave af langtidsstegt kylling med salat, dressing og brød.
TIP: Savner du kartofler til denne ret, kan du servere ovnstegte kartofler, som passer godt til langtidsstegt kylling.

Vaniljestegt kylling med grøn couscous

Provencekylling med lynstegt spinat
