Opskrift på kylling i stegeso
Aftensmad

Langtidsstegt kylling i stegeso

af Carsten Kyster 7.06.2021
Foto: Martin Bjørn.
Denne langtidsstegte kylling i stegeso er krydret i en lækker græsk-inspireret variation. Stegesoen gør kødet ekstra mørt og lækkert. Få opskriften her ...

Langtidsstegt kylling i stegeso

  • 1 stor kylling
  • ½ bundt citrontimian
  • 3-4 spsk honning
  • 1 usprøjtet citron
  • Salt og peber

Salatdressing

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 tsk dijonsennep
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 200 g blandede salatblade
  • Brød

At lave langtidsstegt kylling i stegeso er forbundet med hygge. Retten passer sig selv i ovnen, og resultatet er lækkert og saftigt kød.

Denne opskrift er en langtidsstegt kylling i stegeso, men som et alternativ kan du i en klassisk "Römertopf" stegeso lave saftig, let og sund mad uden fedt og med færre kalorier.

sådan laver du LANGTIDSSTEGT KYLLING i stegeso

Skyl citrontimianen rigtig godt, og hak bladene groft. Gem stilkene. Smør kyllingen godt ind i honning, og drys den med citrontimian. Skær nogle dybe lommer i citronen, og kom timianstilkene i. Pres citronen ind i kyllingen, og krydr den med salt og peber. Sæt den i et ovnfast fad, og steg den midt i ovnen på 100° i ca. 3 timer.

Tag kyllingen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 10 min. Skær den derefter ud i passende stykker. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og server din eksotiske udgave af langtidsstegt kylling med salat, dressing og brød.

TIP: Savner du kartofler til denne ret, kan du servere ovnstegte kartofler, som passer godt til langtidsstegt kylling.