Se også
Aftensmad
Kamsteg med rødkål
Sprød svær og hjemmelavet rødkål - så er julestemningen hjemme! Retten passer perfekt ind på julefrokostbordet.
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Columnus Leth
16.11.2023
6 personer
Ingredienser
- 1½ kg svinekam med svær
- 50 g groft salt
- 10 stk. laubærblade
Rødkål
- 1 frisk rødkål
- 3 dl koncentreret solbærsaft
- 100 g ribsgelé
- 2 dl sukker
- 1 usprøjtet appelsin
- 1½ dl hvidvinseddike
Til servering
- 4 spsk. mayonnaise
- 2 spsk. grov sennep
- Rugbrød
- 1 håndfuld frisk timian
Sådan laver du kamsteg med rødkål
- Tjek, at sværen er ridset igennem - dog ikke ned i kødet! Gnid kødet med lidt salt og sværen med rigeligt salt, og hæld resten af saltet i et fad.
- Læg stegen med sværen nedad oven på saltet, pak den ind i film, og sæt den på køl natten over.
- Tænd ovnen på 100°.
- Sæt stegen på en bagerist i et ovnfast fad, stik laurbærblade i den, og steg stegen i ovnen i ca. 2 timer, til centrumtemperaturen er 50° (brug stegetermometer).
- Skru ovnen op på 250°, og steg stegen i yderligere ca. 1 time, til centrumtemperaturen er 68-70°.
- Tag stegen ud af ovnen, og lad den trække i 20 minutter.
Rødkål
- Skyl og snit kålen, og læg den i en stor gryde sammen med solbærsaft, gelé og sukker.
- Skræl den yderste, tynde skal af appelsinen, og læg den i gryden sammen med saften fra appelsinen. Lad kål og saft simre i 20-25 minutter.
- Smag kålen til med eddike, og lad den simre i yderligere 15 minutter. Smag til med surt og sødt. Sluk og gem kålen i lagen på køl indtil servering. Afdryp inden brug.
Servering
- Rør mayonnaise og sennep sammen i en skål til dijonnaise.
- Skær skiver af kamstegen, og anret dem på rugbrød med rødkål, timian og dijonnaise.