Aftensmad

Kamsteg med rødkål

Sprød svær og hjemmelavet rødkål - så er julestemningen hjemme! Retten passer perfekt ind på julefrokostbordet.
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Columnus Leth 16.11.2023
Kamsteg med rødkål
6 personer

Ingredienser

  • 1½ kg svinekam med svær
  • 50 g groft salt
  • 10 stk. laubærblade

Rødkål

  • 1 frisk rødkål
  • 3 dl koncentreret solbærsaft
  • 100 g ribsgelé
  • 2 dl sukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1½ dl hvidvinseddike

Til servering

  • 4 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. grov sennep
  • Rugbrød
  • 1 håndfuld frisk timian

Sådan laver du kamsteg med rødkål

  1. Tjek, at sværen er ridset igennem - dog ikke ned i kødet! Gnid kødet med lidt salt og sværen med rigeligt salt, og hæld resten af saltet i et fad.
  2. Læg stegen med sværen nedad oven på saltet, pak den ind i film, og sæt den på køl natten over.
  3. Tænd ovnen på 100°.
  4. Sæt stegen på en bagerist i et ovnfast fad, stik laurbærblade i den, og steg stegen i ovnen i ca. 2 timer, til centrumtemperaturen er 50° (brug stegetermometer).
  5. Skru ovnen op på 250°, og steg stegen i yderligere ca. 1 time, til centrumtemperaturen er 68-70°.
  6. Tag stegen ud af ovnen, og lad den trække i 20 minutter.

Rødkål

  1. Skyl og snit kålen, og læg den i en stor gryde sammen med solbærsaft, gelé og sukker.
  2. Skræl den yderste, tynde skal af appelsinen, og læg den i gryden sammen med saften fra appelsinen. Lad kål og saft simre i 20-25 minutter.
  3. Smag kålen til med eddike, og lad den simre i yderligere 15 minutter. Smag til med surt og sødt. Sluk og gem kålen i lagen på køl indtil servering. Afdryp inden brug.

Servering

  1. Rør mayonnaise og sennep sammen i en skål til dijonnaise.
  2. Skær skiver af kamstegen, og anret dem på rugbrød med rødkål, timian og dijonnaise.