Marokkansk and med citron og oliven
Anderledes and med citron og oliven
Camilla Plum har sammensat en julemenu med inspiration fra hendes barndomsrejser i juletiden. Her får du en utraditionel opskrift på and stegt i gryde. Den indledende marinering skal man ikke springe over, den giver et ret fantastisk resultat.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
(4 personer)
1 økologisk and
6 fed hvidløg
1 tsk safrantråde
6 spsk olivenolie
200 g små arbequinaoliven
4 store revne løg
1 tsk tørret mynte
1 tsk paprika
1½ spsk hel spidskommen
tynd gul skal af 2 citroner
1 bdt. koriander
salt og peber
saft af ½ citron
Prøv også: Tærte med and, chorizo, hvide bønner og pesto
Hæld vandet fra gennem en sigte. Skyl dem og gem.
Steg løg, mynte, paprika og spidskommen i resten af olien i en gryde der kan gå i ovnen. Det skal bare tage farve, ikke brune.
Tilsæt citronskal, salt og peber og finthakket koriander og læg den marinerede and oven på løgene. Hæld vand ved til det står halvt op om anden. Sæt det hele i ovnen ved 200° til anden er mør og skønt brun.
Smag saucen til med citron-saften og hæld olivenerne i. Kog saucen ind til den tykner. Et par snirkler af frisk citronskal pynter, men er ikke nødvendige.
Spis med f.eks. appelsinsalat, æbler, kvæder og basmattiris eller brød.
Anden har bedst af at marinere fra dagen før, men en morgentil- aften marinering er også godt.
Start med at flække anden i ryggen. Skær ned på begge sider af rygbenet og tag rygbenet væk. Flad anden ud. Knus hvidløgene til en grov mos sammen med 1 tsk. salt, på et bræt. Knus safrantrådene med en lille smule groft salt i en morter. Hæld 2 spsk. olivenolie ned i morteren og kør rundt, for at få al safranen med. Bland med hvidløgsmosen og smør anden ind i det, over det hele. Pak den ind i flere lag film eller en plastic pose, og stil i køleskabet. Kog olivenerne op i en halv liter vand og lad dem koge i to min.