Menu: Hel lakseside med tilbehør

Det skal du bruge: 
HEL LAKSESIDE
1 hel lakseside
1 usprøjtet citron
2 stilke dild
100 g smør
Havsalt og peber
1 bakke ærteskud
GRØN SAUCE TIL LAKS
200 g babyspinat
200 g smør
Væde fra laksen
2 dl fiskebouillon
Peber

Sådan en helside af laks er noget, der kan vække begejstring til både hverdag og fest. Det er en ret der sagtens kan fungere som det bærende element i forårsmenuen - og bedre endnu: det kræver ikke alverden at lave. Her får du opskriften!

Sådan laver du en hel lakseside: 

  1. Tænd ovnen på 90°. 
  2. Læg laksen på bagepapir i en bradepande. 
  3. Skær citronen i skiver, og fordel dem over laksen sammen med dildkviste. 
  4. Skær smørret i terninger, og fordel dem på laksen. 
  5. Krydr med havsalt og peber, og bag laksen i 40 minutter. 
  6. Gem væden fra laksen til grøn sauce. Servér den hel eller skåret i stykker pyntet med ærteskud. 

Prøv denne til dessert: Koldskåls-panna cotta med nøddecrumble

Sådan laver du grøn sauce: 

  1. Nip og skyl spinaten, og dup den tør for væde. 
  2. Smelt smørret – det må ikke tage farve. 
  3. Blend spinat, væde fra laksen, bouillon og smeltet smør, og krydr med peber. Servér til laksen.

I galleriet kan du se, hvordan du laver salaterne: