Kød og fjerkræ

Mørbradgryde med sprøde grøntsager

Mørbradgryde med masser af farver på tallerkenen! Prøv denne velsmagende blanding af thaimad og dansk forårsgrønt.
af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth. 27.04.2017
Mørbradgryde

Mørbradgryde behøver ikke kun at være en simreret, man spiser om efteråret og vinteren. Ved at nyfortolke den klassiske ret kan den faktisk godt spises året rundt! Retten kan fx tilsættes nye, friske grøntsager, som giver masser af farver på tallerkenen. Prøv denne udgave af en mørbradgryde, som på smukkeste vis forener det thailandske køkken med dansk forårsgrønt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Asiatisk mørbradgryde

Opskrift på mørbradgryde med sprøde grøntsager35 minutter. 4 personer

Det skal du bruge for at lave mørbradgryde med sprøde grøntsager

  • 1 svinemørbrad på 600-700 g
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 bundt forårsløg
  • 8 nye gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk (4 dl)
  • 2½ dl bouillon
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. 3 spsk. vand + 1 tsk. majsstivelse
  • Mos med gulerødder og persille:
  • 4 bagekartofler
  • 8 små gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 6 spsk. hakket persille
  • Salt og friskkværnet peber

Prøv også: Kylling i hvidvin med estragon her!

Sådan laver du mørbradgryde med sprøde grøntsager

  1. Fjern fedt og sener fra mørbraden, og skær den i mundrette stykker.
  2. Steg kødet i en varm gryde med olie og karrypasta.
  3. Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver.
  4. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
  5. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler.
  6. Steg grøntsagerne sammen med kødet.
  7. Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad retten simre i 20 minutter.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand.
  10. Mos med gulerødder og persille: Skræl og skær kartofler og gulerødder i mindre stykker.
  11. Kog dem i 20 minutter, til de er helt møre.
  12. Hæld vandet fra, mos dem med olie, krydr med persille, salt og peber, og servér mørbradgryden

Er du vild med svinekød? Så prøv også Timm Vladimirs opskrift på lækker porchetta

Leder du efter en god, klassisk mørbradgryde? Vores søstersite SPIS BEDRE har en af de lækreste og mest populære opskrifter på mørbradgryde med grøntsager. Det er en varm anbefaling herfra!