Aftensmad
Kød og fjerkræ
Nem Beef Wellington med svampe
Beef Wellington er en engelsk klassiker, som stadig holder 100 procent. Oksemørbraden bliver pakket ind i svampe, lufttørret skinke og et sprødt lag dej yderst, og resultatet er lige til at sætte gaflen i. Beef Wellington fungerer også perfekt som gæstemad med lidt god vin i glassene.
af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
28.07.2022
Nem Beef Wellington
4 personer
Forberedelse: 30 min - Tilberedning: 35 min
Leder du efter nemt tilbehør? Prøv vores bedste waldorfsalat
Det skal du bruge:
-
500 g oksemørbrad
-
1 spsk sennep
-
salt og peber
-
250 g brune champignoner
-
1 tsk trøffelolie
-
70 g lufttørret skinke
-
280 g pizzadej
-
0,5 æg
Tilbehør:
-
150 g shitakesvampe
-
150 g kejserhatte
-
1 tsk smør
-
3 spsk balsamicoglace
-
1 håndfuld kørvel
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
SE OGSÅ: Den bedste opskrift på flødekartofler!
Sådan laver du Beef Wellington
- Tænd ovnen på 200°. Brun hurtigt kødet på en tør pande. Smør det med sennep, og krydr med salt og peber.
- Skær champignonerne i små stykker, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber.
- Fordel skinke på et stykke husholdningsfilm, så det passer med længden og omkredsen på mørbraden.
- Fordel champignoner på skinken, og læg mørbraden på midten. Rul det stramt sammen, så kødet er pakket ind i skinke og svampe.
- Rul pizzadejen ud på et stykke bagepapir, fjern filmen fra kødet, og placér det midt på dejen.
- Pensl kanten med æg, og pak dejen stramt omkring kødet. Læg det med sammenføjningen nedad, og pensl rullen med resten af ægget.
- Bag rullen i ovnen i ca. 20 minutter, og lad den hvile i ca. 10 minutter, inden den skæres i pæne skiver.
- Tilbehør: Skær svampene i lidt mindre stykker, og steg dem gyldne i smør på en pande.
- Anret kødet med balsamicoglace, svampe og kørvel. Servér straks.
Tip: En frisk grøn salat vendt i en enkel olie-eddike-dressing passer godt til Beef Wellington med ristede svampe.
Læs også: Thai-beef-salat