Aftensmad
Kød og fjerkræ
Nem forret med røget andebryst
Lav en nem forret med røget andebryst og tilføj peberrod og pære som lækkert tilbehør. Du finder opskriften her!
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth.
31.08.2019
Overrask dine gæster med den her gode haps med delikat røget andebryst, peberrod og pære i starten af middagen. Lad den fungere som en forret eller som del af en større tapasmenu. Selve retten er nem at lave, men smagen er sofistikeret og rund.
Læs også: Forret med sprængt andebryst, selleripuré og bagte majroer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Forret med røget andebryst, peberrod og pære
Tid: 25 minutter. Ovntid:5 minutter. Antal: 32 stk. Det skal du bruge til røget andebryst med peberrod og pære- 200 g røget andebryst
- 4 store skiver rugbrød
- 1-2 spsk. olivenolie
- 6 cm peberrod
- skal af ½ usprøjtet citron
- 2½ dl cremefraiche 38 %
- salt og friskkværnet peber
- 1 pære
- ½ dl æbleeddike
- 1 dl rapsolie
- salt og friskkværnet peber
- friskplukket timian, gerne citrontimian
Prøv også: Nordisk forret med røget laks
Sådan laver du røget andebryst med peberrod og pære:
PEBERRODSCREME:
- Skræl peberroden, og riv den fint på et rivejern.
- Skyl citronen, og riv den fint.
- Rør cremefraiche sammen med peberrod og citronskal, og smag til med salt og peber.
KRYDREDE PÆRETERN:
- Skræl pæren, og skær den i små tern.
- Rør æbleeddike og rapsolie sammen, og krydr med salt og peber.
- Vend pæreternene i blandingen. Pluk timian i små buketter, og vend dem i.
- Tænd ovnen på 175°. Skær hver skive rugbrød i 8 små trekanter, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og dryp med olie. Rist rugbrødet i ovnen i ca. 5 minutter, til det bliver sprødt. Lad det afkøle på en rist.
- Anret lidt peberrodscreme oven på hvert stykke rugbrød. Top med andebryst skåret i tynde skiver, og pynt med krydrede pæretern. Kværn lidt peber henover, og servér.