Tærte er altid er sikker vinder, og denne variant med blødt og lækkert fyld af svampe og rødløg er bestemt et forsøg værd. Her får du opskriften på en skøn tærte med masser af smag.
6 personer
Tærtebund:
200 g koldt smør
Ca. 3 dl hvedemel
Ca. 1 dl grahamsmel
1 tsk. salt
Evt. 1 spsk. vand
Fyld:
300 g blandede svampe
3 rødløg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. smagsneutral olie
Lidt frisk eller tørret timian
Salt og peber
4-5 æg
2 dl cremefraiche 18 %
75 g revet ost
Salt og peber
Sådan laver du tærtebunden:
Skær smørret ud i mindre stykker.
Bland mel og salt i en skål, og tilsæt smørret.
Ælt hurtigt dejen sammen, og tilsæt evt. vand.
Stil dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul den ud, og læg den i en tærteform, Ø ca. 26 cm.
Prik huller med en gaffel, og forbag bunden i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter.