Nem svampetærte med rødløg

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Tærtebund:
200 g koldt smør
Ca. 3 dl hvedemel
Ca. 1 dl grahamsmel
1 tsk. salt
Evt. 1 spsk. vand
Fyld:
300 g blandede svampe
3 rødløg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. smagsneutral olie
Lidt frisk eller tørret timian
Salt og peber
4-5 æg
2 dl cremefraiche 18 %
75 g revet ost
Salt og peber

Sådan laver du tærtebunden:

  • Skær smørret ud i mindre stykker.
  • Bland mel og salt i en skål, og tilsæt smørret.
  • Ælt hurtigt dejen sammen, og tilsæt evt. vand.
  • Stil dejen i køleskabet i 30 minutter.
  • Rul den ud, og læg den i en tærteform, Ø ca. 26 cm.
  • Prik huller med en gaffel, og forbag bunden i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter.

Sådan laver du Tærtefyldet: 

  • Børst svampene rene – brug helst ikke vand – og skær dem i mindre stykker.
  • Pil løg og hvidløg.
  • Hak hvidløget fint, og skær rødløgene i ringe.
  • Varm olien op på en pande.
  • Tilsæt svampe, løg og hvidløg og steg, til det bliver blødt.
  • Smag til med timian, salt og peber.
  • Hæld fyldet ud på den forbagte tærtedej.
  • Pisk æg, cremefraiche, ost, salt og peber sammen, og hæld æggemassen over tærten.
  • Bag den i ovnen ved 175° i ca. 30-40 minutter, til den er gylden og sprød.