Omelet med asparges og salat

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Omelet
1½ bundt grønne asparges (700 g)
2 spsk. olie
Salt og peber
100 g parmesan
8 store æg
Salat
75 g spæde salatblade
2 store håndfulde kørvel
2 håndfulde radiser
200 g cherrytomater
Dressing
1 usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
2 spsk. mørk balsamicoeddike
Salt og peber

Sådan laver du omelet med asparges og grøn salat

  • Bræk enderne af aspargeserne. Skær resten i mindre stykker på skrå.
  • Steg dem i olie på en pande ved jævn varme i 1-2 minutter.

TIP Asparges er i sæson i maj og juni og kan spises rå eller let kogte. De er gode som snacks og i salater, men går også godt med bacon eller skinke på grillen.

  • Smag til med lidt salt, og tag aspargeserne fra panden.
  • Gem olien på panden.
  • Riv parmesanen. Pisk æggene sammen, og rør parmesan i. Krydr med salt og peber.
  • Hæld æggeblandingen på den varme pande. Lad omeletten sætte sig ved lav varme.
  • Den er færdig, når den er fast i siderne, men stadig blød og cremet ovenpå.
  • Tag panden af varmen, hæld aspargeserne over omeletten, og fold den.

TIP Asparges, der er blevet lidt slappe og kedelige, kan få nyt liv, hvis man skærer roden af og sætter dem i koldt vand i en halv time.

Salat

  • Skyl salat, kørvel og tomater, og rens radiserne og bland det hele i en skål.

Dressing

  • Riv skallen af citronen. Pisk ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.