Aftensmad

One pot-pasta med kødboller og tomat

Vi elsker one pot-retter! Her samles alt i én gryde, hvorefter maden bliver klar næsten helt af sig selv. Her får du opskriften på one pot-pasta, som både er lækkert og nemt at lave.
af Marie Melchior 20.09.2022 Foto: Betina Hastoft.
4 personer

One pot-pasta

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 300 g små tomater
  • 350 g linguinepasta
  • 350 g linguinepasta
  • 6 soltørrede tomater
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 7 dl vand

Kødboller

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. tørret oregano

Til servering

  • 50 g parmesan

Sådan laver du one pot-pasta

Kødboller

  1. Rør kødet godt sammen med salt, peber, æg, sennep, tomatpuré og oregano i en skål. Form farsen til helt små kødboller, og stil dem til side.

One pot-pasta

  1. Pil løget, og skær det i både. Pil og hak hvidløg. Skyl squashen, halvér den på langs, og skær den i skiver. Skyl tomaterne, og halvér dem.

  2. Læg ingredienserne i hver sin bunke i en sauterepande eller bredbundet gryde. Læg pastaen øverst sammen med basilikumstilke og soltørrede tomater. Drys med chiliflager og salt, og dryp med olie.

  3. Hæld vand i gryden, og bring retten i kog. Lad den koge i 10-12 minutter ved høj varme, til vandet næsten er fordampet, og spaghettien er kogt mør. Rør i retten et par gange i løbet af kogetiden.

Kødboller, fortsat

  1. Steg kødbollerne på medium varme, mens retten simrer. Vend dem i one pot-pastaen umiddelbart inden servering.

Servering

  1. Riv parmesanen groft. Servér retten direkte fra gryden med revet parmesan til.

Det er næsten et helt lille mirakel, når der pludselig står et måltid klar efter nogle minutter i gryden. I one pot-retter samles al maden i en gryde, og her står det og passer sig selv helt indtil servering. Her får du opskriften på en lækker one pot-pasta med kødboller, tomater og squash. Mums!

TIP Linguinepastaen er lidt tyndere og mere flad end almindelig spaghetti og er derfor nem at koge mør.