Aftensmad

Pappardelle med karamelliserede skalotteløg, svampe og flødesauce

En god, cremet pastaret er lækker spise året rundt, og denne vinterudgave er fyldt med god smag fra løg, svampe, krydderier og saucer. Få opskriften her!
af Johanne Mosgaard 22.01.2022
Pappardelle med løg

En sjælevarmende pastaret er perfekt til kolde vinterdage, der kræver lidt ekstra hygge og god mad. Denne er fyldt med smag fra løg, der karmelliseres i sirup, soyasauce og Worcestershiresauce. De brede pappardelle-pastabånd giver god fylde sammen med , og som prikken over 'ét sikrer god fløde en lækker, cremet ret.

Den lækre pastaret er nem at lave til hverdagens aftensmad, men dens overdådige smag gør, at den bestemt også egner sig som gæstemad. Få den lækre opskrift herunder.

Har du god tid og vil imponere lidt ekstra, kan du lave pastaen selv.

Ingredienser

  • 500 g pappardelle (bred båndpasta)
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. Worcestershiresauce
  • 2 tsk. paprika
  • 250 g champignoner
  • 125 g soltørrede tomater i olie
  • 240 g kogte linser
  • 100 g valnøddekerner
  • 2,5 dl madlavningsfløde 18 %
  • Olivenolie til stegning
  • Peber
  • Frisk oregano

Sådan laver du pappardelle med karamelliserede skalotteløg

  1. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  2. Pil løg, og skær dem i tynde skiver.
  3. Steg løgene i olie i en stor pande eller wok, til de er gyldne.
  4. Tilsæt sirup, sojasauce, Worcestershiresauce og paprika og lad løgene karamellisere.
  5. Rens champignoner, og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med soltørrede tomater og kogte linser.
  6. Hæld det på panden med de karamelliserede løg, og lad det simre i ca. 5 minutter.
  7. Hak valnødder fint, og tilsæt dem på panden sammen med madlavningsfløde.
  8. Lad det simre yderligere et par minutter, og smag til med sojasauce og peber.
  9. Vend løgblandingen med den afdryppede pasta, og servér med oregano.