Aftensmad

Pasta med stracciatella og urtebrød

Pasta er altid et hit, og med solmodne tomater og stracciatella sendes dine smagsløg med ét til Italien! Du kan sagtens undlade brødet, hvis der skal mad på bordet i en ruf.
Opskrift og foto: Sabina Hørup Jensen. 23.06.2022
4 personer

Tomatsalat:

  • 600 g tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 4 spsk. balsamico
  • Salt og peber

Urtebrød:

  • ½ håndfuld frisk rosmarin
  • ½ håndfuld persille
  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 250 g hvedemel, evt. Tipo 00
  • 250 g durummel
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt
  • 10 små muffinforme eller små brødforme i metal

Straciatella:

  • 2 
mozzarellakugler
  • 1 dl fløde

Til servering:

  • 500 g frisk pasta, evt. pappardelle

Før du går i gang

Lav evt. dejen dagen forinden med 5 g gær, og lad den hæve i formene natten over – så er der urtebrød på ingen tid.

Sådan laver du pasta med stracciatella og urtebrød

Urtebrød:

  1. Skyl og hak rosmarin og persille.
  2. Rør gæren ud i en skål med lunkent vand, og tilsæt de 2 slags mel, 2 spsk. olie og salt. Ælt dejen godt sammen i et par minutter, evt. på en røremaskine, og tilsæt krydderurterne undervejs.
  3. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i ca. 1 time.
  4. Smør muffinformene med lidt olie, og fordel dejen heri. Lad bollerne hæve i yderligere ca. 2 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse

Tomatsalat:

  1. Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Skyl og hak basilikum. Pil og riv hvidløg fint.
  2. Vend hvidløg, basilikum og tomater sammen med olie, balsamico, salt og peber i en skål. Lad gerne blandingen trække i et par timer, mens urtebrødene hæver.

Urtebrød, fortsat:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.

  2. Pensl resten af olien på bollerne, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Stracciatella:

  1. Del mozzarellakuglerne i meget små stykker, og rør dem sammen med fløde i en skål. Lad stracciatellaen trække i ca. 30 minutter inden servering.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  3. Hæld vandet fra, og vend pastaen med tomatsalaten. Servér med stracciatella og urtebrød.