Aftensmad

Ramsløgsbrød med ramsløgspesto og hummus

Ramsløg giver kant og smag til din mad! Her kommer de grønne, smagfulde blade til sin ret i både brød og pesto. Vi serverer det med en cremet hummus til!
Tekst og foto: Pernille Hoffmann 19.04.2023
Ramsløgbrug med pesto og hummus

Når du går en tur i løvskoven og bevæger dig lidt væk fra stien, er du ikke i tvivl: Sæsonen for ramsløg er på sit højeste, og hvert et skridt gennem det lysegrønne bunddække udløser en umiskendelig duft af hvidløg.

Buk dig ned og pluk! Både stokke, blade og de hvide blomster, der titter frem i maj, er nemme at bruge i madlavningen.

4 personer

Ramsløgsbrød

  • 25 g tørgær
  • 2 tsk. flagesalt
  • 2½ dl lunkent vand
  • 1 dl purpurhvede
  • 2 dl hvedemel
  • 5 spsk. ramsløgspesto

Ramsløgspesto

  • 2 håndfulde ramsløgsblade
  • ½ usprøjtet citron
  • 50 g parmesan
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber

Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. tahin
  • 1 dl vand
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. flagesalt
  • ½ citron
  • 1 spsk. ramsløgspesto
  • 1 tsk. nigellafrø
  • 1 spsk. spiselige blomster, f.eks. violer

Ramsløgsbrød med pesto og hummus

Ramsløgspesto

  1. Skyl ramsløgsblade og citron, og riv skallen af citronen. Riv parmesan.
  2. Blend ramsløgsblade, citronskal og parmesan i en minihakker eller foodprocessor sammen med olie, som du tilsætter lidt ad gangen, mens du blender. Fortsæt med at blende, til du opnår den ønskede konsistens.
  3. Smag til med salt og peber.

Ramsløgsbrød

  1. Opløs gær og salt i en skål med vand. Tilsæt begge slags mel, og rør det godt sammen til en lidt våd dej. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke.
  2. Lad dejen hæve i 2 timer, hvor du hver halve time folder dejen om sig selv ved at tage fat i kanten af dejen (lad den blive i skålen) og folde dejen ind mod midten. Gentag dette 5 gange hver halve time.
  3. Tænd ovnen på 200°.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en størrelse på ca. 30 x 30 cm.
  5. Smør halvdelen af dejen med pesto, og fold den anden del af dejen over den smurte del. Skær dejen i 2 cm brede strimler, og sno strimlerne om sig selv 2 gange.
  6. Læg de snoede brød på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ca. 20 minutter.

Hummus

  1. Skyl og afdryp kikærter. Hak hvidløg.
  2. Blend alle ingredienserne sammen til en jævn masse i en minihakker eller foodprocessor. Justér evt. konsistensen med lidt vand.
  3. Smag til med salt, og pynt hummussen med pesto, nigellafrø og evt. spiselige blomster.