Kød og fjerkræ

Rib Eye med middelhavspita og røget tomatdressing

Giv bøfferne lidt røg på din grill og lav en gæstemenu med tropiske noter.
af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth.23.04.2013

Kom grillsæsonen i møde med en lækker menu med en god, krydret røgsmag.

En grillet oksebøf og et godt glas rødvin er noget for de fleste.

Rib eye er fra den øverste del af oksefileten. Bøfferne har en god fedtmarmorering, som gør det godt mørt og smagfuldt.

Grillmad - Rib Eye med middelhavspita og røget tomatdressing

MENU

Snack
Små aspargespizzaer på tortillabrød

Forret
Grillede røgede rejer med ricottaost og æble-fennikelsalat

Dessert
Grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler

4 personer

1-2 rødløg, ca. 80 g
¼ bundt bredbladet persille
80 g sorte kalamataoliven u/sten
4 røde syltede rød peber/piquillo-peber
600 g rib eye-oksefilet
1 spsk vegetabilsk olie
salt og sort peber
200 g padron-peber*
200 g haloumiost/stegeost
4 stk. pitabrød, evt. fra pizzeriaet
2 citroner ?

Røget tomatdressing
200 g cherrytomater på stilk
4 spsk røgsmuld
1 dl olivenolie
1 spsk flydende honning

Røget tomatdressing
Tag to foliebakker, ca. 20 x 30 cm, læg røgsmuld i den ene, lav fire sølvpapirskugler, og læg dem i hvert hjørne, lav en masse små huller i den anden bakke med en stegegaffel eller lign. Læg tomaterne i den hullede bakke, sæt den ned i bakken med røgsmuld, og luk bakkerne tæt sammen med sølvpapir, sæt bakken på grillen, og lad den stå der og ryge i ca. 10-15 min., fjern bakken, og lad det køle lidt ned. Blend tomaterne med olivenolie, og smag til med lidt flydende honning, salt og peber.

Salat og kød
Snit løgene meget fint, skyl dem i koldt vand et par gange, og lad dem dryppe af i en sigte. Pluk persillen i små stykker, hak oliven groft, skær peberfrugten i mindre stykker, og vend det hele forsigtigt sammen til en salat. Vend kødet med vegetabilsk olie, og krydr med salt og peber. Grill kødet i ca. 3 min. på hver side, og lad det hvile i 2 min. Vend padron-peber med lidt olivenolie og salt, og grill dem i ca. 2-3 min. Skær haloumiosten i 1 cm tykke skiver, og grill dem 1 minut på hver side, lun også pitabrødet på grillen. Fyld salaten i pitabrødet sammen med osten, og anret det med det grillede kød. Server retten med røget tomatdressing og citron som tilbehør.

* Padron-peber er en lille spansk stegepeber, spørg efter den hos grønthandleren. De små grønne tyrkiske pebre kan også bruges.

Grillmad - lav en skøn menu med røg

Sponsoreret indhold