
Saftige hakkebøffer med bacon og svampesauce

Hakkebøf med bacon
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg
- 2 spsk. dijonsennep
- 1 æg
- 2 1/2 dl fløde
- Salt
- Peber
- 1 pakke bacon
- Olie til stegning
Svampesauce
- 10 g tørrede kantareller
- 1 spsk. hakket løg
- 3 dl kalvebouillon
- 1 dl hvidvin
- 2 dl fløde
Deusden
- Persille til pynt
- Evt. kogte kartofler eller grøntsager
Hakkebøffer er en enkel, men lækker hverdagsfavorit, som bringer glæde hos de fleste - både store og små! Det er dansk mad når det er allerbedst, og selvom vi bevæger os hen mod varmere dage med lettere retter, er det stadig en favorit her på redaktionen. Her får du opskriften på en skøn version med bacon og svampesauce.
Mere inspiration til aftensmad: Få opskriften på en cremet risotto
Sådan laver du hakkebøf med bacon og svampesauce
- Hak løgene. Bland det hakket oksekød med løg, sennep, æg og fløde. Tilsæt salt og peber. Form det hakkede oksekød til bøffer, og put en bacon skive rundt om hver bøf.
- Læg de tørrede kantareller i lunkent vand i ca. 10 minutter. Klem vandet ud af svampene, og put dem i gryde samme med løgene. Steg det under omrørning. Hæld bouillon, vin og fløde og lad det stege under omrøring i et par minutter. Drys med salt og peber.
- Læg bøfferne i saucen, og lad det stege.
- Hak til sidst persillen, og sérver hakkebøfferne med kogte kartofler og grøntsager.
I tvivl om du skal skrælle dine grøntsager før brug? Bliv klogere her
Hvordan steger man en saftig hakkebøf?
Den saftigste hakkebøf får du ved at følge reglen: 1 min pr. milimeter i tykkelsen. 1½ cm høj bøf = 15 minutter i alt. Læg bøffen på en brandvarm pande med olie og smør. Tjek om den er gennemstegt ved at presse på bøffen – saften skal være klar, og ikke lyserød.