Salt æbleskive med Prima Donna og rabarberkompot

Du behøver ikke vente helt til jul med at nyde en lækker æbleskive. Prøv disse saltede æbleskiver, som gemmer på lækker revet Prima Donna ost. Servér æbleskiverne med en hjemmelavet rabarberkompot - det går utrolig godt sammen med den salte æbleskive.

25 stk

Det skal du bruge til salte æbleskiver med Prima Donna og rabarberkompot:

  • Fintrevet skal af en halv usprøjtet citron
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 4 dl kærnemælk
  • 200 g rød Prima Donna
  • Olie til stegning

Tilbehør:

  • Fintrevet Prima Donna
  • Rabarberkompot

Sådan laver du salte æbleskiver med Prima Donna og rabarberkompot

  1. Bland melet med citronskal, salt og natron
  2. Pisk æggeblommer og kærnemælk sammen i en anden skål, og tilsæt melblandingen lidt ad gangen
  3. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen med en dejskraber
  4. Varm æbleskivepanden op og hæld olie i 
  5. Fyld hullerne trekvart op med dej, og læg et stykke ost i hver
  6. Vend æbleskiverne når de begynder at stivne og hæve i kanterne
  7. Servér æblekskiverne med fintrevet Prima Donna og rabarberkompot