Kød og fjerkræ

Små hotdogs med chili-aioli

Indrømmet, det er lidt alternativt, men hop med på gourmet-fastfood-bølgen, og servér mini-hotdogs for gæsterne som en appetitlig forret.
af Gitte Heidi Rasmussen / Foto: Betina Hastoft 24.11.2016
Små hotdogs med chili-aioli

Hvis du synes, at hotdogs til forret lyder som noget taget direkte ud af en børnefødselsdag, så tro om igen! Hotdogs og burgere i luksusversion og som små delikate hapsere er toppen for tiden - og de allerfleste bliver glædeligt overraskede, når de opdager, at menuens første ret er den velkendte hotdog.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Hjemmelavede hotdogs i gourmet-version

Små hotdogs med chili-aioli

Tid: 1 time og 10 min. Antal: 12-16 stk.

Det skal du bruge til små hotdog med chili-aioli:

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 5 g salt
  • 25 g sukker
  • 1 æg str. S/M
  • 30 g smør
  • 100 g fuldkornsmel
  • Ca. 300 g hvedemel
  • 1 rødløg
  • ½ glas grillede peberfrugter
  • 2 spsk. rød pesto
  • 12-16 små chorizopølser eller andre krydrede pølser
  • salat
  • 1 lille glas chili-aioli
  • Krydderurter, fx skovsyre

Sådan laver du små hotdog med chiliaioli:

  1. Start med at lave hotdog-brød. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt, sukker og sammenpisket æg. Tilsæt smeltet smør, fuldkornsmel samt halvdelen af hvedemelet og rør det godt sammen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i 15-20 min. Form dejen til 12-16 små pølsebrød og lad dem hæve til dobbelt størrelse på en bageplade. Bag dem gyldne i en forvarmet ovn ved 210° i ca. 12 min. og afkøl.
  2. Skær løget i tynde skiver.
  3. Skær peberfrugten i små strimler og vend i pesto.
  4. Grill pølserne ved jævn varme.
  5. Flæk og lun brødene og fyld dem med lidt salat, aioli, pølse samt grillet peber og rødløg.
  6. Pynt med urter og servér evt. med ekstra aioli.