Kød og fjerkræ

Sprængt kalvebryst

Sprængt kalvebryst med råkost og flødepeberrod er ideelt til en frisk og let sensommermiddag. Sprængning tager tid, men smagen er det hele værd.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 4.09.2009
Sprængt kalvebryst

Prøv denne skønne opskrift på sprængt kalvebryst! Når man springer kødet, får det nemlig en meget mere fyldig og rund smag.

Servér det lækre og smagfulde køb sammen med perrodsfløde, der har en stærk og gennemtrængende smag af perrod, som også er rig på C-vitaminer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om, hvordan du kan lave sprængt kalvebryst og flødeperroder her!

Opskrift på sprængt kalvebryst

Det skal du bruge for at lave sprængt kalvebryst

Antal: 6 personer

  • 1½ kg kalvebryst
  • 1 liter vand
  • 150 g groft køkkensalt
  • 50 g sukker
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk let knuste korianderfrø
  • 1 tsk hel sort peber
  • bredbladet persille
  • blegselleri
  • timian
  • rosmarin
  • 1 l vand
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 kvist timian
  • 1 kvist rosmarin

PRØV OGSÅ: Nem og saftig culottesteg

Flødepeberrod

  • 1 1/2 dl psikefløde
  • 1 citron
  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk revenpeberrod
  • Salt og peber

Råkost

  • ½ blomkålshoved
  • 3 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 1 bdt. frisk koriander
  • 4 spsk valnøddeolie
  • havsalt og peber

sådan laver du sprængt kalvebryst

  • Kog 2 dl vand med salt og sukker til det er opløst.
  • Hæld 8 dl koldt vand sammen med laurbær, korianderfrø, peberkorn og suppevisk.
  • Læg kødet i lagen. Kødet skal være helt dækket.
  • Læg eventuelt noget tungt på kødet så det bliver holdt nede i lagen.
  • Stil det hele koldt og lad kødet stå i lagen i 2 døgn.
  • Skyl kødet og læg det i en gryde.
  • Hæld vand over og læg løg, gulerod og porre i sammen med timian og rosmarin.
  • Kog kødet ved svag varme i 2 timer og lad herefter kødet trække i 30 min. i lagen.
  • Skær kødet i tynde skiver.

SE OGSÅ: Gryderet med langtidsstegt svinekød

Flødepeberrod

  • Hæld fløden i en skål.
  • Pres saften af citronen og hæld den i fløden.
  • Tilsæt sukker.
  • Riv peberroden fint og rør den i fløden.
  • Lad fløden stå på køkkenbordet i en times tid. Citronsaften får fløden til at tykne.
  • Smag til med salt og peber og eventuelt mere peberrod.

Råkost

  • Snit blomkålshovedet fint.
  • Snit gulerødderne til spåner med en kartoffelskræller.
  • Snit spidskålen papirtyndt.
  • Hak koriander, bland den i råkosten og rør valnøddeolien i.
  • Krydr med salt og peber.