Aftensmad

Sprøde pakoras med yoghurtdip

Grøntsager i dej, der frituresteges, til de er sprøde og lækre. Mums! Brug dine yndlingsgrøntsager eller bare dem, du har i køleskabet, og lav denne skønne indiske vegetarsnack.
af Ditte Ingemann. 30.01.2023 Foto: Lene Samsø.
Sprøde pakoras med dip af yoghurt og krydderurter
4 personer

Ingredienser

  • ½ blomkål
  • 2 løg
  • ½ fennikel
  • 5 dl kikærtemel
  • Ca. 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 tsk. garam masala
  • 1½ tsk. salt
  • 3½ dl vand
  • 4 dl smagsneutral olie til stegning

Yoghurtdip med urter

  • 4 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 usprøjtet limefrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk koriander

Til servering

  • Lidt tørrede chiliflager
  • Flagesalt

Sådan laver du pakoras med yoghurtdip

  1. Hæld yoghurt i en skål.
  2. Skyl og riv limefrugten, og rør limeskallen sammen med yoghurten.
  3. Pil og riv hvidløg, og vend det i yoghurten sammen med eddike, sukker, salt og peber.
  4. Skyl og tør krydderurterne. Hak dem fint, og rør dem i yoghurten. Smag til med lidt mere salt og peber, og lad dressingen hvile i køleskabet indtil servering.

TIP: Du sagtens skifte blomkål og fennikel ud, med hvad end du har liggende i grøntsagsskuffen – f.eks. broccoli, gulerødder eller squash.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  1. Skyl blomkål, og skær den i små tern.
  2. Pil og hak løg groft.
  3. Rens fennikel, og skær den i små tern.
  4. Bland kikærtemel, gurkemeje, garam masala og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, og rør, til dejen er ensartet. Vend grøntsagerne godt rundt i dejen.
  5. Varm olie op i en dyb pande, og steg spiseskefulde af grøntsagerne i den dybe pande, til de er sprøde og gyldne på begge sider. Der bliver ca. 25 pakoras i alt.
  6. Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
  7. Drys de sprøde pakoras med chiliflager og flagesalt, og servér dem sammen med yoghurtdippen.