Se også
Aftensmad
Sprøde pakoras med yoghurtdip
Grøntsager i dej, der frituresteges, til de er sprøde og lækre. Mums! Brug dine yndlingsgrøntsager eller bare dem, du har i køleskabet, og lav denne skønne indiske vegetarsnack.
af Ditte Ingemann.
30.01.2023
Foto: Lene Samsø.
4 personer
Ingredienser
- ½ blomkål
- 2 løg
- ½ fennikel
- 5 dl kikærtemel
- Ca. 1 tsk. stødt gurkemeje
- 2 tsk. garam masala
- 1½ tsk. salt
- 3½ dl vand
- 4 dl smagsneutral olie til stegning
Yoghurtdip med urter
- 4 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 usprøjtet limefrugt
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk koriander
Til servering
- Lidt tørrede chiliflager
- Flagesalt
Sådan laver du pakoras med yoghurtdip
- Hæld yoghurt i en skål.
- Skyl og riv limefrugten, og rør limeskallen sammen med yoghurten.
- Pil og riv hvidløg, og vend det i yoghurten sammen med eddike, sukker, salt og peber.
- Skyl og tør krydderurterne. Hak dem fint, og rør dem i yoghurten. Smag til med lidt mere salt og peber, og lad dressingen hvile i køleskabet indtil servering.
TIP: Du sagtens skifte blomkål og fennikel ud, med hvad end du har liggende i grøntsagsskuffen – f.eks. broccoli, gulerødder eller squash.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- Skyl blomkål, og skær den i små tern.
- Pil og hak løg groft.
- Rens fennikel, og skær den i små tern.
- Bland kikærtemel, gurkemeje, garam masala og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, og rør, til dejen er ensartet. Vend grøntsagerne godt rundt i dejen.
- Varm olie op i en dyb pande, og steg spiseskefulde af grøntsagerne i den dybe pande, til de er sprøde og gyldne på begge sider. Der bliver ca. 25 pakoras i alt.
- Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
- Drys de sprøde pakoras med chiliflager og flagesalt, og servér dem sammen med yoghurtdippen.