Stegt kylling med røget paprika og grøn speltsalat

Sommeren nærmer sig og dermed også sæsonen for friske danske grøntsager og krydderurter. Hvis du har en køkkenhave eller en god grønthandler, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan tilføje af grønt til speltsalaten. Det saftige kyllingekød og den grøntsagsspækkede salat er en let, lækker og sund hverdagsret, der emmer af sommer.

Se også: 5 nemme opskrifter med kylling

Det skal du bruge til stegt kylling med røget paprika og grøn speltsalat:

4 personer

Kylling med røget paprika:

  • 1 hel kylling, ca. 1.100 g
  • 1 spsk salt
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 potte timian
  • 1 spsk røget paprika

Grøn speltsalat:

  • 2 dl perlespelt
  • 400 g asparges
  • 200 g radiser
  • 100 g gulerødder
  • 1 bundt purløg
  • 1 æble
  • 1 spsk god olivenolie
  • 2 spsk grøn pesto
  • Salt og peber

Prøv også: Kyllingelår med nøddecrumble og tomatsalat

Sådan gør du:

Kylling med røget paprika:

  1. Gnid kyllingen indvendigt og udvendigt med salt. Skær citronen i både, og hak timianen groft.
  2. Fyld kyllingen med citron og timian, og gnid den med røget paprika udenpå. Luk kyllingen med en kødnål.
  3. Steg kyllingen i et ovnfast fad i ca. 75 minutter ved 225°.

Grøn speltsalat:

  1. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Knæk den træede ende af aspargeserne, og kasser dem. Kom aspargeserne i en foodprocessor sammen med radiser og gulerødder, og hak dem fint. 
  2. Vend den afkølede perlespelt med de hakkede grøntsager. Klip purløg i 3 cm lange stykker, og hak æblet. Vend dem i speltsalaten sammen med olie og pesto. Smag til med salt og peber.

Læs også: 5 hårdføre krydderurter til haven