Kød og fjerkræ

Tagine opskrift med rødder, kikærter og salte citroner

Hvad skal menuen stå på i aften? Her får du opskriften på en skøn tagine med rødder, kikærter og salte citroner!
af Eva-Marie Wilken og Lene Lykke Foto: Martin Sølyst, Erik Bjørn & Ko. 24.10.2012

Tagine opskrift med rødder, kikærter og salte citroner til 4 personer

2 dl kikærter udblødt natten over
2 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
200 g kartofler
400 g lam eller okse
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk stødte korianderfrø
2 stjerneanis
5 kardemommekapsler
10 hele sorte peberkorn
2 løg el. 6 skalotteløg
5 fed hvidløg u 1 rød chili
evt. lidt tørret chipotlechili
1 saltet citron
4-6 dl vand

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tilbehør:
Naanbrød
4 dl græsk yoghurt
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld frisk koriander

Læg kikærterne i blød dagen forinden. Tænd ovnen på 200°. Kog kikærterne møre i rigeligt friskt vand. Rens og skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i grove stykker. Skær kødet i terninger, og brun det godt på alle sider på en pande, tilsæt så krydderierne, løg skåret i kvarter, hele hvidløg og chilien, evt. lidt tørret chipotlechili. Steg et par minutter yderligere, og tag kødet af varmen. Saml kød, kikærter og grøntsager i taginen, skær den salte citron i tynde skiver, hæld vand ved, sæt låg på, og giv retten 1½-2 timer i ovnen. Hold øje med at den ikke steger tør.

Server retten rygende varm med naan og yoghurt rørt med friskhakket mynte og spidskommen.

Se flere opskrifter fra den moderne hippie:

Bagte rødbeder med pocheret æg

Se flere inspirerende billeder fra Søren Ejlersens lækre køkken i galleriet nedenfor.