Aftensmad

Tarteletter med and, svampe og sherry

Efter dagevis med gæster og fester kan du anvende de sidste rester af andesteg som fyld i sprøde tarteletter. Servér en frisk rødkålssalat ved siden af de sprøde skaller – så smager det stadig lidt af jul.
Af Inge Skovdal og Lena Staal 24.12.2021 Foto: Lena Staal og Maria Fabricius Tegner/skovdalnordic.com.
Tarteletter med and

Det skal du bruge

  • 300 g stegt andekød (f.eks. fra juleaftens andesteg)
  • 200 g blandede svampe
  • 35 g smør til stegning
  • 25 g hvedemel
  • 3 dl andebouillon
  • 2 spsk. sherry
  • salt og friskkværnet peber
  • 8-10 tarteletter
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 håndfuld persille

Tarteletter med and og svampe

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°. Lav trevler af det stegte andekød ved at rive det fra hinanden med 2 gafler eller bare med fingrene.
  2. Rens svampene, og skær dem i mindre, ensartede stykker.
  3. Smelt smør i en gryde ved middel varme. Tilsæt mel under omrøring. Tilsæt andebouillon og sherry, og bring opbagningen i kog. Vend andekød i. Krydr med salt og peber.
  4. Vend svampene i gryden, og lad det hele småsimre i 2-5 minutter.
  5. Varm tarteletterne i ovnen, de skal kun have ca. 2 minutter.
  6. Skyl og pluk brøndkarse og persille. Fordel andefyldet i tarteletterne, og pynt med brøndkarse og persille.

TIP

Andebouillon og sherry giver luksussmag, men hvis du ikke lige har det ved hånden, kan du bare bruge hønsebouillon og udelade sherry. Svampene kan erstattes med gulerødder og ærter.