Kager

Cheesecake af risalamande med kirsebærgelé

Tryl resterne af julens risalamande om til en fortryllende cheesecake, som kan sprede glæde i juledagene. Den perfekte afslutning på risalamandens lange liv!
af Inge Skovdal og Lena Staal 21.12.2017 Foto: Lena Staal og Maria Fabricius Tegner/skovdalnordic.com.

Står du også altid med rester fra risalamanden dagen efter jul? Så tryl resterne om til en velsmagende cheesecake, som kan fungere som et populært indslag på julefrokostbordet. Har du kun en lille portion risalamande tilovers, kan du nemt dividere opskriften og lave en mindre cheesecake.

Cheesecake a la risalamande er en fortolkning af en af julens helt faste klassikere og den er rigelig grund nok til at lave en ekstra stor portion juleaften, så du er sikker på rester til den her lækkerbisken. 

Bund

  • 90 g smør
  • ½ tsk. kanel
  • 160 g Digestive-kiks

Fromage

  • 4 blade husblas
  • 75 g sukker
  • 2 pasteuriserede æg
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 dl piskefløde
  • 500 g risalamande

Gelé

  • 4 blade husblas
  • 2½ dl sød kirsebærsaft

Cheesecake af risalamande

Bund

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag den af varmen.
  2. Rør kanel i, og smuldr kiksene ned i smørret.
  3. Pres kiksemassen ned i en springform, Ø ca. 20 cm, hvor bunden er beklædt med bagepapir.


Fromage

  1. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Pisk sukker og æg luftigt.
  3. Riv skallen af appelsinen, og pres 2 spsk. saft.
  4. Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen i appelsinsaften.
  5. Pisk fløden til skum, og vend risalamanden i.
  6. Tilsæt husblassen i æggeblandingen, og vend risalamanden i sammen med appelsinskal.
  7. Hæld fromagen over kiksen, og stil kagen i køleskabet.
     

Gelé

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Varm ½ dl kirsebærsaft op, og smelt husblassen direkte i den varme saft.
  3. Hæld resten af saften i, og hæld den over kagen.
  4. Stil den i køleskabet i mindst 3 timer.
  5. Fjern formen, og løft kagen over på et fad ved hjælp af en kagespatel inden servering.