Cheesecake af risalamande med kirsebærgelé

Antal: 
Ca. 8 personer
Det skal du bruge: 
Bund
90 g smør
½ tsk. kanel
160 g Digestive-kiks
Fromage
4 blade husblas
75 g sukker
2 pasteuriserede æg
1 usprøjtet appelsin
1 dl piskefløde
500 g risalamande
Gelé
4 blade husblas
2½ dl sød kirsebærsaft
 
Står du også altid med rester fra risalamanden dagen efter jul? Så tryl resterne om til en velsmagende cheesecake, som kan fungere som et populært indslag på julefrokostbordet. Har du kun en lille portion risalamande tilovers, kan du nemt dividere opskriften og lave en mindre cheesecake.
 

​Sådan laver du cheesecake af risalamande:

Bund:
  1. Smelt smørret i en gryde, og tag den af varmen.
  2. Rør kanel i, og smuldr kiksene ned i smørret.
  3. Pres kiksemassen ned i en springform, Ø ca. 20 cm, hvor bunden er beklædt med bagepapir.
 
Fromage:
  1. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Pisk sukker og æg luftigt.
  3. Riv skallen af appelsinen, og pres 2 spsk. saft.
  4. Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen i appelsinsaften.
  5. Pisk fløden til skum, og vend risalamanden i.
  6. Tilsæt husblassen i æggeblandingen, og vend risalamanden i sammen med appelsinskal.
  7. Hæld fromagen over kiksen, og stil kagen i køleskabet.

Se også: Kransekage til nytår - trin for trin

 
Gelé:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Varm ½ dl kirsebærsaft op, og smelt husblassen direkte i den varme saft.
  3. Hæld resten af saften i, og hæld den over kagen.
  4. Stil den i køleskabet i mindst 3 timer.
  5. Fjern formen, og løft kagen over på et fad ved hjælp af en kagespatel inden servering.