Timian-saltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær
Slagteren i SuperBest er drevet af ambitionen om at blive kundernes foretrukne sted at handle kød og delikatesser. Det kræver et godt sortiment, en super kvalitet og en endnu bedre service.
Frilandsgris er et af SuperBests flagskibe. Grisene er født, opvokset og slagtet i Danmark. De lever et godt liv med plads til bevægelse og krølle på halen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs mere her: www.superbest.dk/frilandsgris
Prøv timian-saltet, pocheret svinemørbrad af Dansk Frilandsgris med stegte gulerødder og brombær.
You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.
Timian-saltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær
Til 4 personer
Du skal bruge:
1 svinemørbrad (fx af Dansk Frilandsgris)
1 bundt frisk timian
2 spsk. salt
1 liter æblemost
Tilbehør:
20 g smør
4 gulerødder
50 g hasselnødder
100 g brombær (kan bruges fra frost)
Sådan gør du:
Puds de største sener af mørbraden. Kør timian og salt på en foodprocessor eller kværn det i en morter. Gnid mørbraden i saltet og lad den trække på køl (hvis muligt så gør dette dagen inden, den steges). Sæt en pande over, steg mørbraden gylden i olie. Hæld æblemost på panden og lad mørbraden simre 10 min., mens den jævnligt vendes. Mørbraden kan spises varm, men er også meget velegnet kold som pålæg eller i forretter og salater.
Tilbehør:
Skrub gulerødderne rene. Steg dem cirka 10 min., hele på en pande i smør, rul dem så de steges på alle sider. Kom hasselnøddekernerne på panden efter 8 min. og lad dem riste med. Kom til sidst brombær ved og tag panden af varmen.
Serveringsforslag:
Server evt. mørbrad og gulerod sammen med en lille skefuld cremefraiche 18 %
Vinforslag: Gamay eller hvid jura
Se flere videoer med lækre opskrifter fra kokken Mathias Holt:
Hurtigt fladbrød på panden
Frikadeller på 3 måder
Høstsild til frokosten
Lakridsis med blommekompot og bagt hvid is
Lær at pochere æg
Lækker svinemørbrad til gæsterne
Nem ærtepesto
Syltede svampe som efterårstilbehør
Rim din egen laks
Kalveculotte som gæstemad