Focaccia med hele urter

Det skal du bruge: 
Focaccia med purløg og oregano
4 dl lunkent vand
1 dl mælk eller kærnemælk
50 g gær, gerne tørgær
1 spsk. rørsukker
3 spsk. olivenolie
1-2 tsk. salt
Ca. 700 g hvedemel
Lidt olivenolie til pensling
4 stilke purløg med blomster
3 stilke oregano med blade

Du kan nemt tilføje både smag og det flotteste udtryk på dit madbrød med krydderurter. Brug hele krydderurter med blade og blomst for det flotteste udseende! Det er desuden en god måde at bruge hele krydderurten på som her, hvor vi bruger både blade, stilk og blomst fra oregano og purløg. 

Sådan gør du:

  • Bland vand og mælk, og tilsæt gær, sukker og olie. Rør godt rundt.

  • Lad blandingen stå med en tallerken eller film over i ca. 15 minutter. Det forhindrer gærsmag.

  • Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen, til du får en smidig dej, der nemt kan formes til et rundt brød.

  • Pensl derefter med olie, og drys med salt.

  • Pres purløg og oregano ned i dejen, så de bliver olieret og sidder fast.

  • Lad dejen stå ved stuetemperatur i ca. 1 time – pres evt. krydderurterne ned i dejen igen efter hævning, og sæt det så i ovnen ved 180°, hvor det skal bage i ca. 25-30 minutter, til brødet er gyldent.