Aftensmad

Pasta med purløg

Servér en frisk og dekorativ pastaret med friske purløg fra haven. Den grønne del giver lækker sommersmag og blomsterne giver et smukt lilla look.
af Rikke Larsen og Max Martinussen 28.06.2021 Foto: Tia Borgsmidt.
Pastaret med purløg
4 personer

Pasta med purløg

  • 500 g frisk pasta
  • Ca. 25 g smør
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 lille bundt purløg
  • Urtesalt eller flagesalt
  • Purløgsblomster
  • Til servering: Hjemmebagt brød

Denne lette pastaret kan både bruges som forret eller hovedret med godt hjemmebagt brød til. Den er let og sommerlig i både smag og udseende. Har du friske purløg i haven, kan du bruge både den grønne stilk og den fine, lilla blomst til pastaretten.

Sådan gør du:

  • Kog pastaen nogle minutter efter anvisning på pakken.

  • Hæld vandet fra, og vend den varme pasta med smørret, så det smelter.

  • Riv skallen af citronen, og pres saften.

  • Vend begge dele i pastaen. Er du bange for, at det bliver for surt, kan du nøjes med halvdelen.

  • Hak purløg, og vend det rundt.

  • Drys med urte- eller flagesalt, og pynt retten med friske purløgsblomster.

  • Servér med hjemmebagt brød til. Find opskrift øverst i artiklen.