Pastaret med purløg
Aftensmad

Pasta med purløg

af Rikke Larsen og Max Martinussen 28.06.2021
Foto: Tia Borgsmidt.
Servér en frisk og dekorativ pastaret med friske purløg fra haven. Den grønne del giver lækker sommersmag og blomsterne giver et smukt lilla look.
4 personer

Pasta med purløg

  • 500 g frisk pasta
  • Ca. 25 g smør
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 lille bundt purløg
  • Urtesalt eller flagesalt
  • Purløgsblomster
  • Til servering: Hjemmebagt brød

Denne lette pastaret kan både bruges som forret eller hovedret med godt hjemmebagt brød til. Den er let og sommerlig i både smag og udseende. Har du friske purløg i haven, kan du bruge både den grønne stilk og den fine, lilla blomst til pastaretten.

Sådan gør du:

  • Kog pastaen nogle minutter efter anvisning på pakken.

  • Hæld vandet fra, og vend den varme pasta med smørret, så det smelter.

  • Riv skallen af citronen, og pres saften.

  • Vend begge dele i pastaen. Er du bange for, at det bliver for surt, kan du nøjes med halvdelen.

  • Hak purløg, og vend det rundt.

  • Drys med urte- eller flagesalt, og pynt retten med friske purløgsblomster.

  • Servér med hjemmebagt brød til. Find opskrift øverst i artiklen.