Brød & Boller

Focacciabrød med urter og grønt

Du kan lave focaccia med mange forskellige former for topping. Her giver vi dig opskriften på en stensikker klassiker med rosmarin, rødløg og oliven.
af Ditte Ingemann. 16.01.2023 Foto: Lene Samsø.
Focaccia med rosmarin, rødløg, sorte oliven og fennikel

Focaccia er et italiensk madbrød, der kan minde lidt om pizza. Det er perfekt som tilbehør til en varm ret eller som snack.

4 personer

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 10 g salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 150 g durummel
  • 300 g hvedemel

Topping

  • 1 rødløg
  • ½ fennikel
  • 1 håndfuld sorte oliven uden sten
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

Sådan laver du focacciabrød med urter og grønt

  1. Rør gær ud i vand i en skål, og tilsæt salt og olie.
  2. Rør durummel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen under omrøring. Dejen må ikke blive for tør. Ælt dejen rigtig godt sammen, og lad den hæve et lunt sted i 1 time eller på køl natten over. Hvis du vælger at koldhæve, så tag dejen ud 1-2 timer før, brødet skal bages.
  3. Vend dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve i yderligere 40 minutter.

Topping

  1. Tænd ovnen på 225° varmluft.
  2. Pil rødløget, rens fennikel, og skær begge dele i tynde skiver.
  3. Afdryp oliven. Skyl rosmarin, og fordel den oven på dejen sammen med grøntsagerne, oliven, olie og salt.
  4. Bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter, eller til det er gyldent og sprødt.