Kartoffelbrød med krydderurter

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Kartoffelbrød med krydderurter
375 g kartofler
1 kvist rosmarin
1 spsk. timianblade
1 dl friskhakket persille
50 g smør
2 dl mælk
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
Ca. 450 g hvedemel
2 spsk. olivenolie
1 spring - form, 26 cm i diameter
Smør til formen

Sådan laver du kartoffelbrød med krydderurter:

  • Skræl kartoflerne. Kog dem møre i let-saltet vand.

  • Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med en gaffel, eller mas dem gennem en grovmasket sigte ned i en skål.

  • Skyl krydderurter, dup dem tørre, og hak dem.

  • Smelt smør i en lille gryde.

  • Tag gryden af varmen, og hæld smørret i en skål sammen med mælken.

  • Rør gæren ud i den lune mælkeblanding, og tilsæt salt, sukker, æg, kartofler og krydderurter.

  • Rør mel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig. Brug evt. en røremaskine.

  • Hæld olie i skålen, og vend dejen i olien.

  • Lad den hæve tildækket i skålen et lunt sted i 1 time.

  • Del dejen i 12- 14 stykker, og tril dem til boller.

  • Læg dem i en stor, smurt springform, og lad dem efterhæve lunt og tildækket under et fugtigt viskestykke i 1 time.

  • Tænd ovnen på 250°.

  • Hæld 1 dl vand i et ovnfast fad, og sæt det i bunden af ovnen. Sæt brødet på en rist i midten af ovnen.

  • Sænk temperaturen til 200°, og bag brødet i 30-40 minutter, til det er gyldent og lyder hult, når du banker under bunden.

  • Servér brødet friskbagt.