Kartoffelbrød med krydderurter
Kartoffelbrød med krydderurter
- 375 g kartofler
- 1 kvist rosmarin
- 1 spsk. timianblade
- 1 dl friskhakket persille
- 50 g smør
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 æg
- Ca. 450 g hvedemel
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spring - form, 26 cm i diameter
- Smør til formen
Sådan laver du kartoffelbrød med krydderurter:
-
Skræl kartoflerne. Kog dem møre i let-saltet vand.
-
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med en gaffel, eller mas dem gennem en grovmasket sigte ned i en skål.
-
Skyl krydderurter, dup dem tørre, og hak dem.
-
Smelt smør i en lille gryde.
-
Tag gryden af varmen, og hæld smørret i en skål sammen med mælken.
-
Rør gæren ud i den lune mælkeblanding, og tilsæt salt, sukker, æg, kartofler og krydderurter.
-
Rør mel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig. Brug evt. en røremaskine.
-
Hæld olie i skålen, og vend dejen i olien.
-
Lad den hæve tildækket i skålen et lunt sted i 1 time.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
-
Del dejen i 12- 14 stykker, og tril dem til boller.
-
Læg dem i en stor, smurt springform, og lad dem efterhæve lunt og tildækket under et fugtigt viskestykke i 1 time.
-
Tænd ovnen på 250°.
-
Hæld 1 dl vand i et ovnfast fad, og sæt det i bunden af ovnen. Sæt brødet på en rist i midten af ovnen.
-
Sænk temperaturen til 200°, og bag brødet i 30-40 minutter, til det er gyldent og lyder hult, når du banker under bunden.
-
Servér brødet friskbagt.