Fødselsdagsboller - den bedste opskrift

Antal: 
12 stk.
Det skal du bruge: 
Gærdej
75 g smør
2 dl sødmælk
25 g gær
½ dl sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
2 æg
2 tsk. bagepulver
Ca. 425 g mel
Pensling
1 æg

Hip hurra, hvor de her fødselsdagsboller bare er lækre! De er helt uden kerner og rugmel - og er altså lige præcis som fødselsdagsboller skal være. Servér med en kop hjemmelavet, varm chokolade med flødeskum, og ethvert fødselsdagsbarn vil blive lykkeligt – selv de voksne af slagsen.

Få ISABELLAS' bedste opskrift på varm chokolade her!

Til fødselsdag hører sig kage til: Prøv denne lækre moussekage med blåbær

fødselsdagsboller - Sådan gør du

  1. Smelt smørret.
  2. Bland mælk og smør – væsken skal være ca. 37°.
  3. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør gæren ud.
  4. Kom sukker, salt, kardemomme og æg i skålen, og rør sammen.
  5. Tilsæt bagepulver og 300 g af melet, og ælt sammen.
  6. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen.
  7. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
  8. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  9. Del den i 12 dele, og form boller.
  10. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  11. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter.
  12. Servér med tandsmør!

Mangler du andre opskrifter til fødselsdagen? Prøv disse croissanter med chokoladefyld