Hip hurra, hvor de her fødselsdagsboller bare er lækre! De er helt uden kerner og rugmel - og er altså lige præcis som fødselsdagsboller skal være. Servér med en kop hjemmelavet, varm chokolade med flødeskum, og ethvert fødselsdagsbarn vil blive lykkeligt – selv de voksne af slagsen.
Få ISABELLAS' bedste opskrift på varm chokolade her!
Det skal du bruge til fødselsdagsboller:
12 stk.
Gærdej:
- 75 g smør
- 2 dl sødmælk
- 25 g gær
- ½ dl sukker
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 2 æg
- 2 tsk. bagepulver
- Ca. 425 g mel
Pensling:
- 1 æg
Til fødselsdag hører sig kage til: Prøv denne lækre moussekage med blåbær
Sådan gør du:
- Smelt smørret.
- Bland mælk og smør – væsken skal være ca. 37°.
- Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør gæren ud.
- Kom sukker, salt, kardemomme og æg i skålen, og rør sammen.
- Tilsæt bagepulver og 300 g af melet, og ælt sammen.
- Tilsæt resten af melet lidt ad gangen.
- Ælt dejen, til den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
- Del den i 12 dele, og form boller.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter.
- Servér med tandsmør!
Mangler du andre opskrifter til fødselsdagen? Prøv disse croissanter med chokoladefyld