Brød

Gulerodsknækbrød med fennikelfrø

Guleroden er en råvare, vi elsker, og det har ikke ændret sig de sidste århundreder! Med denne opskrift på gulerodsknækbrød får du en sund snack, der kan bruges til ostebordet eller til at tage med på farten.
af Mikkel Karstad. 30.01.2019 Foto: Anders Schønnemann.

De sunde gulerodsknækbrød er både sprøde og lækre. De giver dig energi og er med til at stille den lille sult på farten.

4 personer

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl majsmel
  • 2 spsk. tørrede morgenfruer
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 5 dl kogende vand

Sådan laver du gulerodsknækbrød med fennikelfrø

  1. Skræl gulerødderne, og riv dem på et fint rivejern.
  2. Pres væden ud af gulerodsstrimlerne.
  3. Bland gulerødderne med hvedemel, majsmel, morgenfruer og frø.
  4. Tilsæt olie, salt og vand, så dejen bliver blød og homogen.
  5. Smør dejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir, tag det øverste lag af, og læg knækbrødet på en bageplade.
  6. Fortsæt med resten, indtil al dejen er smurt ud.
  7. Bag knækbrød ved 160° varmluft i ca. 45 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
  8. Tag knækbrødene ud, og køl dem af.