Brød & Boller
Brød & Boller
Små stenalderbrød med lakrids
De små stenalderbrød med et strejf af lakrids er en sund og skøn snack, som du kan snuppe på farten eller tage med i picnickurven.
Opskrift og
11.04.2017
foto: Inge Skovdal/skovdal.dk. Regi: Staub og Gense.
Stenalderbrød er baseret på nødder, kerner og frø – og helt uden mel. Det kan derfor bruges som et glutenfri alternativ til almindeligt brød, men også blot til en afveksling på frokostbordet, i madpakken – eller når du har brug for en snack i løbet af dagen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Bag stenalderbrød til denne skønne forårstapas
Det skal du bruge til små stenalderbrød med lakrids:
6 personer
- 75 g græskarkerner
- 125 g mandler
- 150 g solsikkekerner
- 100 g sesamfrø
- 100 g hasselnøddekerner
- 75 g hørfrø
- 5 æg
- 2-3 spsk. grov lakridspulver
- 1 dl olivenolie
Prøv også: Groft landbrød med kerner
Sådan gør du:
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smør små forme med lidt olie, og hæld dejen i.
- Bag brødene i varmluftovn ved 160° i 35 minutter. Når brødene er afkølet lidt, tager du dem ud af formen og afkøler dem helt på en rist.
TIP Brødene holder sig fint i mange dage.
Læs også: Kvinde, kend dit mel!